U bent hier

Meepraten over gelijke kansen? Human organiseert meet-ups!

Kansen(on)gelijkheid: dit begrip is de afgelopen weken weer veelvuldig besproken naar aanleiding van de documentaireserie Klassen. Maar ook na het eindigen van de televisiereeks is het belangrijk om het gesprek hierover voort te zetten, vindt Human. Daarom worden er binnenkort enkele meet-ups georganiseerd, waar jij je (online) bij kunt aansluiten.

De fragmenten uit de documentaireserie dienen als basis voor de gesprekken tijdens de meet-ups. Zo hoopt Human de lokale problematiek boven water te krijgen, worden ervaringen gedeeld en wordt bedacht wat anders moet. Zowel op beleidsniveau als oplossingen waar je gelijk mee aan de slag kunt.

Concrete doelen

Elke meet-up zijn Ester Gould en/of Sarah Sylbing als regionale afgevaardigden van de Jongerenraad aanwezig. Daarnaast zijn docenten, schoolleiders, lokale politici en andere onderwijsmedewerkers welkom om mee te praten.

Het doel van de meet-ups is om belangrijkste voorwaarden die nodig zijn voor het creëren van gelijke kansen te verzamelen en concrete afspraken te maken. Deze voorwaarden worden uiteindelijk gebundeld in een grote slotbijeenkomst in Den Haag en worden daarna aangeboden aan landelijke beleidsmakers, om zo tot actie over te gaan.

De meet-ups zijn per provincie ingedeeld. In dit overzicht vind je wanneer welke meeting plaatsvindt en op welke locatie.

PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs