U bent hier

Ik vergeet je niet

Afscheid nemen van vrienden, goede kennissen of familie is een intens proces. Door de coronacrisis heeft dit een hele andere dimensie gekregen, waarbij er op afstand of zelfs online afscheid moet worden genomen. Ook leerlingen hebben zo hun opa’s, oma’s of andere dierbaren soms op afstand vaarwel moeten zeggen. In de traditie van Allerzielen en Eeuwigheidszondag wil Verus PO/VO en MBO scholen een hoopvolle handreiking aanbieden om met leerlingen stil te staan bij afscheid nemen, gemis en verlies.

Vanaf 29 oktober bieden wij op start.verus.nl werkvormen en bijpassende video’s aan. Deze werkvormen en video’s zijn op eigen gelegenheid op school en in de klas te gebruiken via het digiboard.

Doe mee met de ‘Ik vergeet je niet’ uitzending

Op donderdag 12 november organiseren we een live online uitzending van een kwartier, waar je met je school of klas aan kunt deelnemen. Om 09.30 uur is de uitzending voor leerlingen van het PO en om 10.30 uur de uitzending voor scholieren en studenten van het VO en MBO. Persoonlijke verhalen van leerlingen over gemis en verlies worden afgewisseld met passende muziek en interactie. Voor de leerlingen van het PO bevat de uitzending ook een vertelling. VO leerlingen en MBO studenten kunnen via een whatsapp-nummer live reageren en eigen verhalen of intenties delen. En presentatrice Rinke Verkerk steekt in de uitzending kaarsjes aan voor personen die leerlingen niet willen vergeten.

Na de live uitzendingen zijn de video’s direct online beschikbaar en daarmee in te zetten op een tijdstip dat past binnen het lesprogramma van de school.

Meer informatie

Op start.verus.nl vind je vanaf de startdatum alle informatie over de ‘Ik vergeet je niet’ activiteiten. En via Facebook en Instagram houdt Rinke Verkerk je op de hoogte van deze  hoopvolle ontwikkelingen rond Allerzielen en Eeuwigheidszondag. Dus blijf je social media in de gaten houden en noteer de live uitzending op 12 november alvast in je agenda om met je school of klas aan deel te nemen!

PO | VO | MBO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs