U bent hier

Doe mee aan het onderzoek over HOOP

Op 28 mei organiseert Verus weer de Dag van de Hoop. Onderzoekers van de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben hiervoor de HOOP Barometer ontwikkeld, een wetenschappelijk onderzoek naar hoop onder leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. Benieuwd hoe hoopvol de kinderen op jouw school zijn? Doe mee met het onderzoek!

Leerlingen die hoopvol zijn, presteren beter op school en met sport, blijkt uit onderzoek. Maar hoe hoopvol zijn de leerlingen op jouw school? Je kunt je school opgeven om deel te nemen aan het onderzoek. Leerlingen vullen dan in mei en juni  driemaal een 5 minuten durende online vragenlijst in, die volledig anoniem is. Dit kunnen zij vanuit huis doen, dus het is makkelijk in te passen in het lesprogramma. Je krijgt een beknopt rapport met de uitkomsten van het onderzoek voor je school en draagt daarnaast bij aan wetenschappelijke kennis over hoop onder leerlingen. 

Eenvoudig proces

Ouders van kinderen onder de 16 jaar moeten toestemming geven om hun kind deel te laten nemen. Hiervoor zijn formulieren beschikbaar om dit proces eenvoudig te laten verlopen. Meedoen als school? Mail dan voor 16 mei de naam van je school en contactgegevens naar Emma Pleeging pleeging@ese.eur.nl onderzoeker aan de Erasmus Universiteit. Zij neemt dan snel contact op om het onderzoek te bespreken. 

PO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs