U bent hier

Webinar: meer zicht op de complexe taak van burgerschapsvorming

19 nov 2020 | 15:00 - 16:00
Online

In dit live webinar gaan we met elkaar in gesprek over wat de ingewikkelde opdracht van burgerschapsvorming van leraren vraagt en hoe ze daarin kunnen worden ondersteund. Jeroen van Waveren, docent Diversiteit & Kritisch burgerschap aan Hogeschool iPabo Amsterdam/Alkmaar en auteur van een proefschrift over dit thema, verzorgt een prikkelende aftrap. Enkele docenten en schoolleidersreageren hierop vanuit hun eigen praktijk. Daarna gaan we online met elkaar in gesprek onder leiding van Marcel Elsenaar, adviseur identiteit en expert burgerschap bij Verus.

Volgens Jeroen vraagt het veel van leraren om, vaak op ongeplande momenten, aandacht te geven aan burgerschapsthema’s. Hij pleit voor meer tijd en ruimte in de school om stil te staan bij deze ingewikkelde opdracht. Jeroen promoveerde eerder dit jaar op het proefschrift Burgerschapsonderwijs en de leerkracht binnen het speelveld van pedagogiek en politiek.

We nodigen onderwijsprofessionals uit om dit live webinar bij te wonen en via de chatfunctie hun vragen, opmerkingen en ervaringen met ons te delen. We zien ernaar uit om je op 19 november te ontmoeten en samen het gesprek over burgerschapsvorming te voeren.

Wanneer

Donderdag 19 november van 15.00 tot 16.00 uur.

Prijs

Dit webinar is gratis voor leden van Verus.

 

Meld je aan voor het burgerschapswebinar

 

Vragen of opmerkingen?

afbeelding van Marcel Elsenaar
adviseur duurzaam onderwijs en identiteit
0348 74 44 83