U bent hier

Verus Viewer

Met de Verus Viewer brengen we de omgeving van uw school in kaart. Het is een online tool die met gegevens van DUO en CBS inzicht geeft in uw omgeving. De viewer geeft gedetailleerde informatie over scholen, besturen, geboorten, kinderen en woningen, op gemeente-, wijk-, buurt-, en postcodeniveau. Het resultaat? Duidelijke kaarten en dashboards.

Waar gaan gezinnen wonen? En waar vertrekken ze? Exact de informatie die u nodig hebt voor leerlingenprognoses en huisvestingsplannen. Bovendien kunt u ook eigen data laten toevoegen. Bijvoorbeeld om leerlingenstromen tussen po- en vo-scholen inzichtelijk te maken.

De Verus Viewer helpt bij het overleg tussen bestuurders en schooldirecteuren. En als u met andere schoolbesturen en de gemeente wilt samenwerken aan een visie voor het integraal huisvestingsplan.

De Verus Viewer wordt ingezet voor:

  • Relevante en uniforme leerlingendata en bevolkingscijfers
  • Vraagstukken rond huisvesting, scholenplanning, krimp en groei
  • Interne en externe samenwerking, bewustwording en begrip bij stakeholders

Hebt u te maken met leerlingengroei of krimp, wilt u de regionale samenwerking intensiveren of is er actie vereist op het gebied van huisvesting/inrichting van het scholenbestand? Wilt u daarnaast meer inzicht in de leerlingenstromen, belangstellingspercentages van de scholen per wijk of buurt en achtergrondinformatie over het werkgebied van de onderwijsinstelling? De Verus Viewer biedt u op een overzichtelijke manier inzicht in uw situatie.

Een kaart zegt meer dan duizend woorden!

Ook is het mogelijk om de viewer volgens uw specifieke wensen in te laten richten. Hierdoor ontstaan kaartbeelden en dashboards die het inzicht tot op detailniveau vergroten. Eén kaart zegt immers meer dan duizend woorden!

Interesse in deze nieuwe online tool? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

 

Vragen of opmerkingen?

afbeelding van Auke Vlonk
analist / adviseur scholenplanning
0348 74 41 62
afbeelding van Jelmer Dekker
analist / adviseur scholenplanning
0348 74 44 85