U bent hier

Vacature online contentspecialist

Voor de afdeling Public Affairs zoeken wij een

Online contentspecialist (0,8 fte)

Weet jij nieuws uit het onderwijs en bij collega’s op te halen en deze content op een toegankelijke manier bij scholen onder de aandacht te brengen? Lees dan snel verder!

Wat je moet weten over de organisatie

De meeste schoolbesturen in Nederland zijn christelijk of katholiek. Deze besturen, met in totaal 4.000 scholen, vormen samen een vereniging: Verus. Het doel van Verus is om meerwaarde te bieden aan zijn leden. Bijvoorbeeld door hun belangen te behartigen bij de politiek en bij onderwijsorganisaties, door leden met elkaar in contact te brengen via netwerken en evenementen, door scholen te helpen met vraagstukken met betrekking tot cultuur, identiteit, recht en juridische kwesties en governance en door voordelen te bieden in de bedrijfsvoering.

Hoe is het om bij Verus te werken?

Met ruim 90 collega’s werk je in een modern kantoor met een werkcafé en een combinatie van werkplekken om geconcentreerd of juist dynamisch te werken. Een deel van je werktijd ben je, zoals veel collega’s, bij leden op een school ergens in het land. Werken bij Verus betekent dat je tussen de vele vakantiedagen door stevig doorwerkt met voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en informele ontmoeting. Verus heeft een actieve personeelsvereniging.

Wat verwachten we van jou?

Als contentspecialist maak je deel uit van Public Affairs (PA), de afdeling die voor de verbinding zorgt tussen scholen, buitenwereld en Verus. Je zorgt dat je weet wat er speelt op de scholen via hun nieuwsbrieven, social media en natuurlijk je collega’s die bij die scholen over de vloer komen. Jij zorgt ervoor dat onze leden op een toegankelijke manier geïnformeerd worden over relevante zaken zoals (politiek) nieuws, Verus-dienstverlening en goede voorbeelden van andere scholen. Je gebruikt daarvoor onder meer nieuwsberichten, blogs, video’s en infographics. Je gaat zelf op zoek naar nieuws, maar collega’s leveren ook berichten aan die je vlot redigeert. Samen met projectleiders maak je contentplannen bij projecten, campagnes en evenementen en voert die plannen samen met collega’s uit.

Wie zoeken we?

We zoeken een nieuwsgierige collega die snel complexe informatie via de juiste kanalen toegankelijk maakt. Het is een voordeel als je een katholieke of protestants-christelijke achtergrond hebt.

 • Journalistieke kwaliteiten
 • Creatief
 • Vlot in het toegankelijk maken van informatie in tekst, beeld en geluid
 • Handig in het gebruik van een CMS en social media
 • Een afgeronde HBO/WO opleiding op het gebied van journalistiek en/of communicatie
 • Energieke persoonlijkheid

Wat mag jij terug verwachten?

 • 25 vakantiedagen en 13 dagen waarop alle medewerkers vrij zijn in de zomer en rond de Kerst
 • Prima reiskostenvergoeding, vakantiegeld, eindejaarsuitkering en solide pensioenregeling
 • Laptop en smartphone in bruikleen
 • Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en werken in een modern pand
 • Een marktconform salaris
 • Een jaarcontract en bij goed functioneren een contract voor onbepaalde tijd

Solliciteren

Ben jij onze contentspecialist met een hart voor christelijk onderwijs? Reageer dan voor 6 april 2020 via apardon@verus.nl. De gesprekken vinden in verband met het coronavirus plaats op een nader te bepalen datum. Voor informatie kun je contact opnemen met Martin van Oosten, teamleider Public Affairs. E: mvanoosten@verus.nl, T: 06 30 31 69 29.

 

Vragen of opmerkingen?

teamleider Public Affairs
0348 74 44 14