U bent hier

Vacature: Juridisch/advocaat-medewerker huisvesting en bekostiging

Wij zoeken een:

Juridisch/advocaat-medewerker huisvesting en bekostiging (0,8-1 fte)

Wil jij onze professionele en door onze leden gewaardeerde juridische afdeling (22 collega’s) komen versterken? Lees dan verder!

Wat je moet weten over de organisatie

Verus is de belangenbehartiger en dienstverlener voor het katholiek en christelijk onderwijs in Nederland. Ruim 4.000 scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs zijn aangesloten. Vanuit het hart inspireert, begeleidt en ondersteunt Verus bestuurders, toezichthouders, schoolleiders en docenten, zodat de kwaliteit van het onderwijs en daarmee het welzijn van kinderen en studenten verbetert, als dienst aan onze samenleving.

Het doel van Verus is om meerwaarde te bieden aan haar leden. Bijvoorbeeld door hun belangen te behartigen bij de politiek en overheden, door leden met elkaar in contact te brengen via netwerken en evenementen, door scholen te helpen met vraagstukken met betrekking tot cultuur, identiteit, recht en juridische kwesties, governance en door voordelen te bieden in de bedrijfsvoering.

Onze kernwaarden: bevlogen, verbindend, vertrouwd. Je werkt bij ons 'vanuit je hart'. Veel van onze medewerkers hebben zelf hun sporen in het onderwijs verdiend. Anderen brengen onder andere, financiële, juridische of productkennis mee. Het gemiddelde opleidingsniveau is HBO/WO.

Wat verwachten we van jou?

We zoeken een enthousiaste collega die onze leden voorziet van deskundige juridische bijstand op het gebied van huisvesting, bekostiging en contracten. Je zult scholen en schoolbesturen op een breed terrein adviseren en/of bijstaan in procedures.

Je bent initiatiefrijk, ambitieus, zowel mondeling als schriftelijk communicatief sterk en je beschikt over een scherp analytisch vermogen. Je kunt zelfstandig opereren en staat stevig in je schoenen. Daarnaast ben je bereid om in een klein team samen te werken en kennis te delen. Je bent in staat om aan de verdere groei van de praktijk bij te dragen.

Verder heb je:

  • een afgeronde studie Nederlands recht
  • kennis van huidige wet- en regelgeving
  • bij voorkeur ervaring met bestuursrechtelijke kwesties, huisvesting en bekostiging van onderwijs, bouwrecht, aanbestedingsrecht en/of contractenrecht
  • affiniteit met onderwijsrecht/werken in de onderwijsbranche

Wat mag jij terugverwachten?

Met totaal ruim 90 collega’s werk je in een inspirerende werkomgeving. We hebben een eigen marktconform pakket arbeidsvoorwaarden, bestaande uit:

  • 25 vakantiedagen en 13 dagen waarop alle medewerkers vrij zijn in de zomer en rond de Kerst
  • Prima salaris, reiskostenvergoeding, vakantiegeld, eindejaarsuitkering en pensioenregeling bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn
  • Laptop en smartphone in bruikleen
  • Persoonlijke ontwikkeling faciliteren wij graag
  • Een jaarcontract en bij goed functioneren een onbepaalde tijd contract

Solliciteren

Reageer met brief en CV voor 24 december 2020 via apardon@verus.nl. Voor informatie kun je contact opnemen met Peter Sels, teamleider Verus Juridisch, 06 42 25 08 57, psels@verus.nl.

 

Vragen of opmerkingen?

afbeelding van Peter Sels
teamleider Verus Juridisch / teamleider Organisatieadvies
0348 74 44 63