U bent hier

Vacature: financieel medewerker

Voor onze afdeling Financiën zijn we op zoek naar een deskundige 

financieel medewerker

(32 uur per week)

Bedrijfsprofiel

Verus is de vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs in Nederland. Ruim 4000 scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs zijn aangesloten. Vanuit het hart inspireert, begeleidt en ondersteunt Verus bestuurders, toezichthouders, schoolleiders, (G)MR-leden, docenten, leerlingen en ouders, zodat de kwaliteit van het onderwijs en daarmee het welzijn van kinderen en studenten verbetert. Als dienst aan onze samenleving.

Bedrijfscultuur

Op het bureau werken ca. 94 medewerkers waarvan een deel ambulant. Een professionele club mensen die elkaar ook informeel weten te vinden. Onze kernwaarden zijn: Vertrouwd - Bevlogen - Verbindend.

Functieprofiel

We zoeken een ervaren financieel medewerker. Je legt in deze functie verantwoording af aan de controller en werkt nauw samen met de medewerker financiële administratie. Je beheert de financiële administratie(s) en bevordert de integratie met andere administraties en bewaakt mede de uitvoering.

Zo verzorg je o.a. maand-, kwartaal- en jaarrapportages, diverse in- en externe rapportages, correcties in grootboek en projectadministratie en de LB- en BTW aangiftes. Het uitvoeren van het functioneel beheer van systemen en het helpen van gebruikers behoort eveneens tot je takenpakket.

Je stelt managementinformatie samen en geeft advies. Je bent sparringpartner voor de afdeling P&O en je hebt overleg met de teamleiders van de verschillende afdelingen en voorziet hen van de benodigde informatie. Je houdt toezicht op het contractenregister. Het beheer van het wagenpark valt ook onder je takenpakket.

Functie-eisen

 • Relevante ervaring (min. 3 jr) met het verzorgen van een volledige financiële administratie
 • Kennis van het boekhoudprogramma AFAS is een pre
 • Ervaring met het verzorgen van loonverwerkingen
 • Basiskennis BTW, LB en pensioenen
 • Kunnen opstellen van jaarrekening met controledossier
 • Kennis van en ervaring met Microsoft Office 365
 • Je komt je afspraken na, bent overtuigend en communicatief
 • HBO-diploma in de richting van bedrijfsadministratie
 • Je hebt oog voor voortdurende verbetering van de processen
 • Proactief, analytisch, klantgericht en representatief
 • Je hebt affiniteit met het katholiek en christelijk gedachtegoed
 • Woonachtig in de regio Utrecht heeft onze voorkeur

Arbeidsvoorwaarden

Verus kent een eigen marktconforme arbeidsvoorwaardenregeling. Onze pensioenregeling is ondergebracht bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Als werkgever betalen wij 2/3 van de premie. Het jaarsalaris ligt, afhankelijk van ervaring en opleiding, tussen de € 3.004,- en € 4.374,- bruto. Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld en 7,3% eindejaarsuitkering. Naast 25 vakantiedagen per jaar zijn er twee doorbetaalde sluitingsweken in de zomer alsmede de week van Kerst. Moderne communicatiemiddelen worden verstrekt. Werken aan je persoonlijke ontwikkeling faciliteren wij graag. Na een jaarcontract volgt bij goed functioneren een contract voor onbepaalde tijd.

Je sollicitatie

Ben je enthousiast geworden? Reageer dan voor 22 juni 2019 via apardon@verus.nl met brief en CV. Voor informatie kun je via e-mail contact opnemen met Marco Cenijn, senior financieel medewerker, mcenijn@verus.