U bent hier

Vacature: ervaren online marketeer

Ruim 4.000 christelijke en katholieke scholen vormen de vereniging Verus te Woerden. Ongeveer 90 medewerkers ondersteunen die scholen bij alle grote vraagstukken waar zij mee te maken krijgen: denk aan politieke lobby, fusies, rechtszaken, collectieve energie-inkoop, onderwijskwaliteit en vraagstukken over levensbeschouwing en burgerschap. Verus is in ontwikkeling, we hebben de ambitie uitgesproken om intensiever met hen samen te werken.

De afdeling Public Affairs beïnvloedt de publieke opinie, het politieke proces en promoot de dienstverlening van Verus. Belangrijk is het persoonlijk contact met leden, maar daarnaast wordt online contact, vindbaarheid en zichtbaarheid steeds belangrijker. Om dit contact verder te professionaliseren zijn wij op zoek naar een ervaren

Online marketeer

Wat ga je doen?

In deze dynamische functie word jij onderdeel van het Public Affairs team. Je houdt van veel variatie in je werk. Je bouwt aan de online marketingstrategie van Verus en bedenkt ook creatieve content voor een campagne. Met veel ruimte voor vrijheid zorg jij ervoor dat onze strategische online doelen gehaald worden en de toegevoegde waarde van Verus duidelijk is voor leden en buitenwereld.

Verder zorg je ervoor dat vragen en behoeften van leden bij de rest van de organisatie in beeld komen via analyses van data uit het CRM, van de website en social media. Je werkt daarvoor samen met de webmaster, online contentspecialist, ICT-medewerkers en verenigingsadviseurs en een extern bureau dat digitaal partner is. Je bent hun sparringpartner om de website steeds verder te optimaliseren, onder meer met betrekking tot SEO en analytics.

Je komt te werken in een professioneel team bestaande uit een webmaster, online contentspecialist, marketing manager, medewerker marketing communicatie en events, public affairs adviseurs en een meewerkend teamleider. De afdeling is een spin in het web door contacten met alle andere afdelingen en door een directe adviesrol richting Teamleiders en College van Bestuur.

Wie zouden we graag ontmoeten?

  • Een optimistische en vrolijke persoonlijkheid
  • Doorzetter met gevoel voor relatie en bekend met het omgaan met weerstand. Laat zich niet snel uit het veld slaan en weet anderen mee te krijgen
  • Met belangstelling voor het onderwijs
  • Kan zich inleven in christelijke waarden en er zelf naar handelen
  • Betrouwbaar, een bruggenbouwer en bevlogen in het werk dat je doet
  • Minimaal Hbo-niveau en 5 jaar ervaring
  • Iemand die het leuk vindt om pionier te zijn
  • Iemand die complexe inhoud kan vertalen in concrete campagnes, diensten, producten en informatie

Wat bieden wij?

Een gave baan bij een organisatie die maatschappelijke impact heeft. Een online marketingfunctie waarin je je creativiteit en ondernemerschap kwijt kunt en de vrijheid hebt om gezamenlijke doelen op jouw manier te bereiken door draagvlak binnen het team en de organisatie te verwerven. Persoonlijke ontwikkeling is belangrijk bij Verus. Dat kan door opleidingen te volgen, door interne stages bij experts van andere afdelingen, door de kansen om aan een interessant en relevant netwerk te werken en door te leren van vraagstukken in een bestuurlijke en soms politieke omgeving.

Uiteraard hoort bij deze functie een goed salaris, de mogelijkheid om hybride (thuis en op ons nieuwe kantoor in Woerden) te werken, een reiskostenvergoeding, eindejaarsuitkering, pensioenregeling en 41 vakantiedagen, die bij voorkeur in de schoolvakanties worden opgenomen. Verus heeft een actieve personeelsvereniging die gezellige activiteiten organiseert, zoals Sinterklaas, Kerst, een BBQ, pubquiz.

Solliciteren?

Enthousiast geworden? Stuur dan je motivatie en CV naar de afdeling P&O, peno@verus.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met de teamleider van de afdeling Martin van Oosten, mvanoosten@verus.nl of 06 30 31 69 29.