U bent hier

Vacature: Assistent-controller

Voor onze afdeling Financiën is Verus zo spoedig mogelijk op zoek naar een: 

Assistent-controller (32 - 40 uur per week)

Bedrijfsprofiel

Verus is de vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs in Nederland. Ruim 4000 scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs zijn aangesloten. Vanuit het hart inspireert, begeleidt en ondersteunt Verus bestuurders, toezichthouders, schoolleiders, (G)MR-leden, docenten, leerlingen en ouders, zodat de kwaliteit van het onderwijs en daarmee het welzijn van kinderen en studenten verbetert. Als dienst aan onze samenleving.

Bedrijfscultuur

Op het bureau werken ca. 94 medewerkers waarvan een deel ambulant. Een professionele club mensen die elkaar ook informeel weten te vinden. Onze kernwaarden zijn: Vertrouwd - Bevlogen - Verbindend.

Functieomschrijving

Verus zoekt een ervaren assistent controller. Je legt in deze functie verantwoording af aan de controller en werkt samen met de medewerker financiële administratie. Je bent verantwoordelijk voor de totale Verus administratie waaronder fiscale aangiftes. Daarnaast stel je o.a. de maand-, kwartaal- en jaarrapportages op en lever je een bijdrage aan de begroting, het jaarverslag en diverse managementrapportages.

Je bent een sparringpartner voor de afdeling P&O inzake arbeidsvoorwaarden en beheert het wagenpark van leaseauto’s. Ook adviseer je gevraagd en ongevraagd de controller en medewerkers in de organisatie en bevorder je de integratie met andere administraties.

Functie-eisen

  • Relevante werkervaring (min. 5 jaar) in soortgelijke functie
  • Kennis van boekhoudprogramma AFAS is een pre
  • Uitgebreide kennis van Excel 
  • Ervaring met het verzorgen van salarisadministratie
  • Kennis van BTW, LB en pensioenen
  • HBO diploma in de richting van bedrijfseconomie of accountancy
  • Je hebt oog voor voortdurende verbetering van de processen, je bent proactief, analytisch, klantgericht, representatief en communicatief vaardig
  • Je hebt affiniteit met het christelijk en katholiek gedachtegoed 
  • Woonachtig in de regio Utrecht heeft onze voorkeur

Arbeidsvoorwaarden

Verus kent een eigen marktconforme arbeidsvoorwaardenregeling. Onze pensioenregeling is ondergebracht bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Als werkgever betalen wij 2/3 van de premie. Naast je maandelijkse brutosalaris f/t, range min.: € 3.004,= en max. € 4.374,= Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld en 7,3% eindejaarsuitkering. Naast 25 vakantiedagen per jaar zijn er 16 doorbetaalde vrije dagen, waarvan twee doorbetaalde sluitingsweken in de zomer en tussen Kerst en Nieuwjaar. Werken aan je persoonlijke ontwikkeling faciliteren wij graag.

Je sollicitatie

Ben je enthousiast geworden? Reageer dan voor 18 september 2019 via apardon@verus.nl met brief en CV. De gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 23 september. Voor informatie over de functie, kun je contact opnemen met Joeri van Kleef (controller) via jvankleef@verus.nl of telefonisch via 0348 74 44 44.