U bent hier

Vacature adviseur P&O met expertise FUWA

Voor de afdeling Verus Juridisch zoeken wij een:

Adviseur personeel en organisatie (P&O) met expertise FUWA

32-40 uur per week

Bedrijfsprofiel

Verus is de vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs in Nederland. Ruim 4000 scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs zijn aangesloten. Vanuit het hart inspireert, begeleidt en ondersteunt Verus bestuurders, toezichthouders, schoolleiders, (G)MR-leden, docenten, leerlingen en ouders, zodat de kwaliteit van het onderwijs en daarmee het welzijn van kinderen en studenten verbetert. Als dienst aan onze samenleving.

Bedrijfscultuur

Op het bureau werken ca. 90 medewerkers. Een professionele club mensen die elkaar ook informeel weten te vinden. Onze kernwaarden zijn: Vertrouwd - Bevlogen - Verbindend.
Kern van de bijdrage aan de missie van Verus:

  • Adviseren van leden van Verus over P&O- en organisatie inrichtingsvraagstukken en de schoolbesturen hierin begeleiden en ondersteunen. 
  • Ontwikkelen en implementeren van het P&O-beleid voor leden van Verus, binnen de kaders van wet- en (CAO) onderwijs regelgeving en het overige van toepassing zijnde beleid.

Functieomschrijving

Je werkt vanuit de afdeling Verus Juridisch, die bestaat uit een sectie advocaten en juristen. Daarnaast is er samenwerking met professionals van andere afdelingen. Binnen het FUWA-team van de afdeling is er behoefte aan versterking van een fuwa-gecertificeerde adviseur P&O. Je bezoekt de leden -NL is het werkgebied- en analyseert klantvragen. De ene keer stel je functiebeschrijvingen op, waardeert deze volgens de methodiek en adviseert over een samenhangend functie- en loongebouw en de andere keer start je een veranderingstraject. Je bouwt je eigen praktijk op en deelt deze met collega’s.

Functie-eisen

  • Universitaire opleiding in bijvoorbeeld personeels- en/of organisatiewetenschappen, HRM 
  • Sparringpartner; dus kritisch 
  • Brede kennis van en ervaring op het werkgebied van P&O met bij voorkeur kennis van de CAO’s binnen het onderwijs
  • Je bent al FUWA-expert of bereid dit te worden 
  • Onderschrijft het christelijk en katholiek gedachtegoed
  • Initieert nieuwe voorstellen m.b.t. P&O beleid voor de afdeling of afdeling overstijgend
  • Je komt je afspraken na, bent overtuigend, kunt goed communiceren en straalt duidelijkheid en hartelijkheid uit

Arbeidsvoorwaarden

Verus kent een eigen marktconforme arbeidsvoorwaardenregeling. Onze pensioenregeling is ondergebracht bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Als werkgever betalen wij 2/3 van de premie. Naast je maandelijkse brutosalaris, range min.: € 3.310,=  en max. € 5.662,= ontvang je 8% vakantiegeld en 7,3% eindejaarsuitkering. Naast 25 vakantiedagen per jaar zijn er twee doorbetaalde sluitingsweken in de zomer en tussen Kerst en Nieuwjaar. Je ontvangt in bruikleen een smartphone en laptop. Werken aan je persoonlijke ontwikkelingen faciliteren wij graag.

Solliciteren?

Voel jij je aangesproken door deze vacature of heb je vragen? Reageer dan via apardon@verus.nl voor 2 december met brief en CV. Voor informatie kun je contact opnemen met Peter Sels, teamleider Verus Juridisch: 
psels@verus.nl, 06 42 25 08 57
 

Vragen of opmerkingen?

teamleider Verus Juridisch
0348 74 44 63
adviseur personeel en organisatie
0348 74 44 05