U bent hier

Vacature: Adviseur P&O

Wij zoeken een

Adviseur Personeel & Organisatie (0,7- 0,8 fte)

Verus heeft mooie ambities voor de toekomst. Hierbij zijn onze medewerkers essentieel. Je adviseert enerzijds leidinggevenden van teams over hoe je vanuit P&O op de inzetbaarheid, het werkplezier en de productiviteit van medewerkers kunt sturen en anderzijds pas je daar de organisatieprocessen op aan. Door het vertrek van een collega, zijn wij op zoek naar een ervaren, generalistische adviseur P&O.

Wat je moet weten over de organisatie

De meeste schoolbesturen in Nederland zijn christelijke of katholieke besturen. Deze besturen, met in totaal 4.000 scholen, vormen samen een vereniging: Verus. Het doel van Verus is om meerwaarde te bieden aan zijn leden. Bijvoorbeeld door hun belangen te behartigen bij de politiek en bij onderwijsorganisaties, door leden met elkaar in contact te brengen via netwerken en evenementen, door scholen te helpen met vraagstukken met betrekking tot cultuur, identiteit, recht en juridische kwesties en governance en door voordelen te bieden in de bedrijfsvoering.

Hoe is het om bij Verus te werken

Met ruim 90 collega’s werk je in een modern kantoor, zodra dat weer geheel kan, met een werkcafé en een combinatie van werkplekken om geconcentreerd of juist dynamisch te werken. Werken bij Verus betekent dat je tussen de vele vakantiedagen door stevig doorwerkt met voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en informele ontmoeting. Verus heeft een actieve personeelsvereniging.

Wat verwachten we van jou?

Je adviseert leidinggevenden bij verschillende soorten personele casuïstiek zoals: arbeidsongeschiktheid, hoe medewerkers zich in hun vak kunnen blijven ontwikkelen, voorlichting in brede zin. In jouw adviezen betrek je waar nodig de deskundigheid van arbeidsjuristen, en andere professionals als de casus daarom vraagt. Voor organisatievraagstukken sluit je aan bij de strategie van de organisatie; gevraagd en ongevraagd adviseren hoort daarbij. Een mooie mix van uitvoering, beleidsmatig en strategisch. Je werkt samen met een medewerker P&O aan wie je functionele sturing geeft.

De stafafdelingen (ICT, P&O, Financiële Administratie) en ondersteuning (Secretariaat) worden aangestuurd door de bestuurssecretaris. Je zorgt dat je weet wat er speelt binnen en buiten de organisatie om het personeelsbeleid mede vorm te geven. Als persoon sta je bekend om jouw klantgerichtheid, veranderkracht, analytisch vermogen en goede communicatieve vaardigheden.

Wie zoeken we?

Een flexibele collega die het hele HRM-terrein overziet. Wat je niet weet kun je vinden. Het is een voordeel als je een katholieke of protestants-christelijke achtergrond hebt.

 • Planmatig werken is je niet vreemd
 • Opstellen, handhaven van procedures, reglementen (o.a. salaris, verlof, ziekte, ontslag, AVG)
 • Energieke persoonlijkheid en invoelend vermogen/organisatiesensitief
 • Vlot in het schrijven van teksten
 • Onderzoekend en analytisch; ook om te werken met het personeelsinformatiesysteem: AFAS
 • Een afgeronde HBO+/WO-opleiding op het gebied van HRM
 • Kennisgebieden zijn o.a.: enige arbeidsrechtelijke, arbeidsvoorwaardenaangelegenheden, Arbozaken, arbeidsomstandighedenbeleid, arbeidsmarktcommunicatie, duurzame inzetbaarheid, in-, door- en uitstroom, beoordelingscyclus, trends volgen

Wat mag jij terugverwachten?

 • 25 vakantiedagen en 13 dagen waarop alle medewerkers vrij zijn in de zomer en rond de Kerst.
 • Prima arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding, vakantiegeld, eindejaarsuitkering en solide pensioenregeling; vastgelegd in een eigen arbeidsvoorwaardenregeling.
 • Laptop en smartphone in bruikleen.
 • Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en werken in een modern pand.
 • Een jaarcontract en bij goed functioneren een onbepaalde tijd contract.
 • Bruto maandsalaris minimaal € 3.430, = en maximaal € 5.867, = bruto fulltime per maand

Solliciteren

We kijken uit naar je motivatiebrief en CV. Reageer voor 18 december 2020 via personeel@verus.nl. De 1e gesprekken vinden plaats op donderdag 7 en maandag 18 januari 2021 tussen 9.30 en 12.30 uur.

Voor informatie kun je contact opnemen met Marijke Floris, bestuurssecretaris, 06 53 81 02 54 (ma t/m do), mfloris@verus.nl. Het functieprofiel is opvraagbaar via personeel@verus.nl.

 

Vragen of opmerkingen?

afbeelding van Marijke Floris
adviseur governance, cultuur en organisatie
0348 74 44 21