U bent hier

Vacature adviseur inkoop en aanbestedingen

Vanwege het vertrek van een collega zijn wij op zoek naar een:

Adviseur inkoop en aanbestedingen (4 - 5 dagen per week)

Waar zijn we naar op zoek?

Ga jij onderhandelingen niet uit de weg en heeft de functie van inkoper geen geheimen voor je? Heb je daarnaast affiniteit met het onderwijs én ben je een geboren adviseur? Lees dan snel verder. De andere twee adviseurs kijken uit naar je komst en staan te popelen om je wegwijs te maken in deze uitdagende functie!

Wat moet je weten over Verus?

Wij zijn trots op onze vereniging met 600 besturen en 4.000 scholen in alle onderwijssectoren. Vanuit het hart inspireert, begeleidt en ondersteunt  Verus bestuurders, toezichthouders, schoolleiders, leraren en ouders. Zo kunnen we samen de kwaliteit van het onderwijs en daarmee het welzijn van onze leerlingen en studenten verbeteren, als dienst aan onze samenleving. Verus behartigt de belangen van leden bij de politiek en staat leden bij in vraagstukken over onder meer juridische kwesties, governance, onderwijskwaliteit, levensbeschouwing en bedrijfsvoering.

Hoe het is om bij Verus te werken?

Met ruim 90 collega’s werk je hybride; én in ons nieuw ingerichte kantoor in Woerden én thuis. Verus heeft een strategisch meerjarenplan opgesteld waaruit ambitie en ruimte voor ontwikkeling blijkt. Jouw input wordt hierin verwacht en gewaardeerd. De sfeer is verbindend, inspirerend en met oog voor jou als mens. Werken bij Verus betekent dat je ruimte krijgt voor persoonlijke ontwikkeling en informele ontmoetingen.

Wat ga je doen?

Als adviseur inkoop en aanbestedingen maak je onderdeel uit van de afdeling Ledenvoordeel van Verus en ben je dé inhoudelijke inkoopexpert voor onze aangesloten schoolbesturen, schooldirecteuren en directies. Je bouwt aan je eigen opdrachtenportefeuille en ontwikkelt waarde gedreven inkoopdienstverlening die appelleert aan de behoeften van onze leden.

Jouw werkdag zou er als volgt uit kunnen zien:

9:00 uur: Je hebt contact met één van onze leden voor een mogelijk inkoop en aanbestedingsvraagstuk. Wat gaaf, dit lid had zich nog niet eerder gemeld bij Verus voor additionele dienstverlening, een mooie kans dus.

10:00 uur: Even snel schakelen met je inkoopcollega`s en je zelf inlezen in het CRM systeem, om vervolgens je advies-skills in te zetten in een 1 op 1 gesprek (vandaag digitaal) met een Verus lid. Bij dit adviesgesprek ben je goed in staat om de behoeften van het lid te adresseren en om te zetten in een inkoopstrategie en de behoeften vanuit het onderwijsveld.

11: 00 uur: Je pakt de auto om een consensusmeeting van een al lopende aanbesteding in goede banen te leiden bij één van onze leden, waar je aan tafel zit met de inhoudelijk experts en de bestuurder waarmee je inmiddels al een goede band hebt opgebouwd. De bestuurder heeft je dan ook gevraagd om niet alleen die aanbesteding Schoonmaak te begeleiden, maar om ook een inkoopbeleid op te stellen.

13:00 uur Snel terug naar het kantoor in Woerden om te lunchen en daarna met collega`s te sparren over je dag en ze toch even om advies vragen hoe je dat kleine juridische dispuut kan oplossen met één van de afgewezen partijen.

14:00 uur Je belt je teamleider met een idee op welke wijze je denkt dat er processen meer gestroomlijnd kunnen verlopen en daarbij ben je zo vrij geweest dit alvast procesmatig op papier te zetten.

15:00 uur Goed nieuws: je advies-skills hebben gewerkt! Het Verus lid vraagt je een offerte op te stellen voor het begeleiden van een aanbestedingstraject. 

16:00 uur Bij thuiskomst nog even de mailbox bijwerken, en alvast de agenda voor morgen bekijken (weer een leuke dag met veel dynamiek).

Wie ben jij?

 • Je respecteert de katholieke en christelijke overtuiging van Verus en onze leden
 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en bent minimaal in het bezit van Nevi 1 publiek. Ervaring in de onderwijsbranche is een pré, maar geen must.
 • Je hebt ruime en recente ervaring met het (zelfstandig) begeleiden van Europese aanbestedingen
 • Jouw manier van werken kenmerkt zich als deskundig, integer, pragmatisch en empatisch
 • Je bent proactief, klantgericht, analytisch, overtuigend en kunt snel schakelen
 • Je werkt graag zelfstandig, maar ook een echte teamplayer
 • Je vindt het belangrijk om plezier in je werk te hebben, nooit uitgeleerd en hebt een goed gevoel voor humor

Wat mag jij van ons verwachten?

We hebben een eigen, marktconform, arbeidsvoorwaardenreglement, bestaande uit:

 • Ruime mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen
 • Goed salaris, een reiskostenvergoeding, eindejaarsuitkering en veel vakantiedagen, waarvan een deel in de zomervakantie moet worden opgenomen
 • Deelname aan de pensioenregeling van Pensioenfonds Zorg en Welzijn
 • Mogelijkheden om je thuiswerkplek goed in te richten. IPhone en laptop in bruikleen en daarnaast een leaseregeling voor adviseurs
 • We beginnen met een jaarcontract dat bij goed functioneren wordt verlengd met contract voor onbepaalde tijd
 • Het salaris ligt, afhankelijk van ervaring en opleiding tussen de € 3.430,00 en € 4.977,00 bruto fulltime per maand, exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering

Solliciteren?

Enthousiast geworden? Stuur dan je motivatie en CV vóór vrijdag 17 september naar de afdeling P&O, peno@verus.nl. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op vrijdag 24 september en eventueel op woensdag 29 september.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met de teamleider van de afdeling Lex Joosten, ljoosten@verus.nl  of 06 54 25 68 14.

Vragen of opmerkingen?

afbeelding van Lex Joosten
teamleider Voordeeldiensten & Verenigingszaken
0348 74 44 35