U bent hier

Vacature: adviseur governance, cultuur en organisatie

Wij zoeken een betrouwbare, resultaatgerichte

adviseur governance, cultuur en organisatie (m/v)

(32-40 uur)

Bedrijfsprofiel

Verus is de vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs in Nederland. 600 schoolbesturen met 4.000 scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs zijn aangesloten bij de vereniging. Meer dan 1 miljoen kinderen in Nederland gaan naar christelijke en katholieke scholen. Namens deze scholen vragen wij voortdurend aandacht voor het gesprek over het goede leren, het goede leven en het goede samenleven.

Bedrijfscultuur

Op het bureau werken we met ca. 95 collega’s vanuit verschillende disciplines continu aan de verbetering van het christelijk onderwijs. Een professionele club mensen die elkaar ook informeel weten te vinden. Onze kernwaarden zijn: Vertrouwd - Bevlogen - Verbindend.

Functieprofiel

Als adviseur governance, cultuur en organisatie (GCO) werk je aan goede relaties met en verleen je diensten aan schoolorganisaties op het snijvlak van governance-, cultuur- en organisatievraagstukken.

Je bent sparringpartner en adviseur voor toezichthouders, schoolbesturen en schoolleiders. Je levert een tastbare bijdrage aan de continue verbetering van het onderwijs bij onze leden, vanuit een faciliterende en ondersteunende rol.

Je kent de dynamiek tussen bestuur en toezichthouder, al dan niet uit de onderwijsomgeving en legt duurzame verbinding met de leden van Verus. Je combineert het nakomen van afspraken en een zakelijke resultaatgerichte dienstverlening met aandacht voor verbinding en inhoud. Je bent zichtbaar bij onze leden en draagt (mede met het team) zorg voor continuïteit van opdrachten. Je draagt zelfstandig en/of in teamverband met collega’s zorg voor een hoogwaardige uitvoering van adviesopdrachten.

Functie-eisen

  • Aantoonbare ervaring met complexe vraagstukken op toezichthouders-, bestuurs- en directieniveau
  • Universitair werk- en denkniveau
  • Je bent ondernemend ingesteld, ziet uitdaging in het zoeken naar kansen
  • Ervaring binnen zakelijke dienstverlening/consultancy
  • Sterke, aantoonbare analytische vaardigheden
  • Als professional wil je je kennis ook graag delen met andere adviseurs binnen Verus
  • Verbindend en bevlogen voor het (christelijk) onderwijs
  • Projectmatig werken en digitale skills zijn je niet vreemd en je bent bereid deze verder te ontwikkelen

Arbeidsvoorwaarden

Verus kent een eigen marktconforme arbeidsvoorwaardenregeling. Onze pensioenregeling is ondergebracht bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Als werkgever betalen wij 2/3 van de premie. Het jaarsalaris ligt, afhankelijk van ervaring en opleiding, tussen de € 46.000,- en € 78.000,- bruto per jaar. Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld en 7,3% eindejaarsuitkering. Naast 25 vakantiedagen per jaar zijn er twee doorbetaalde sluitingsweken in de zomer alsmede de week van Kerst. Moderne communicatiemiddelen worden verstrekt. Werken aan je persoonlijke ontwikkeling faciliteren wij graag. In eerste instantie een jaarcontract en bij goed functioneren een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Solliciteren

Ben jij onze gedreven adviseur met een hart voor christelijk onderwijs? Reageer dan voor 5 augustus 2019 via personeel@verus.nl, vermeld daarbij dat het de functie van adviseur GCO betreft. Voor informatie kun je contact opnemen met de teamleider GCO: Mark Buck, mbuck@verus.nl, 06 26 29 80 76.