U bent hier

Goed onderwijs en goed bestuur

Goed onderwijs vraagt ook goed bestuur. En leiderschap dat in de besluitvorming denkt vanuit de bedoeling van dat onderwijs. Dit vraagt veel van schoolleiders en het belangrijkste instrument ben je daarin zelf. Wie ben je daarin? Op welk kompas vaar je? Hoe kom je tot de juiste besluiten? Leiderschap is er natuurlijk niet om alleen op kerngetallen een school te sturen. Het is er ook om een cultuur van vertrouwen te scheppen, zodat de mensen in de school tot de kern kunnen komen. Want als een bestuur niet goed werkt, raakt dat ook het hart van het onderwijs.

Identiteit begint met persoonlijke drijfveren. Welke drijfveren heeft u als schoolleider van een christelijke school? Wie bent u? Op welk kompas vaart u? Hoe komt u tot de juiste keuzes? Inspireert u anderen? Herkennen leerlingen en docenten aan u uit welke inspiratiebron u werkt? Of had u net zo goed manager kunnen zijn van een ICT-bureau? Verus biedt verschillende cursussen en inspiratiedagen over (waardengedreven) persoonlijk leiderschap. Zo leert u ook om verschil te maken. En waar het u echt om te doen is: leiding geven aan uzelf en verder groeien in leiderschap.

‘Of had u net zo goed manager kunnen zijn van een ICT-bureau?’

Aanbod

Diensten

De waan van de dag kan op school regeren. De dagelijkse praktijk kan u in beslag nemen en het rooster van lesgeven en vergaderen kan dwingend zijn. Het is goed om zo nu en dan de tijd te nemen om...

Wij zien onszelf graag als partner van onze leden. Die rol willen we benadrukken door u drie dagdelen gratis identiteitsadvies per kalenderjaar aan te bieden.

Producten

In de bestuurlijke praktijk is de afgelopen decennia een stevige smetvrees opgebouwd voor alles wat te maken heeft met het echte, gewone leven van mensen van vlees en bloed. Ook...

PDF icon Download (2.7 MB)

Opleidingen

Hoe geef je leiding aan jouw schoolorganisatie? Wanneer ben je tevreden? Hoe krijg je de dingen voor elkaar? Hoe krijg je je mensen mee? Wat vraagt dat van jou als persoon?

Wil je snel op de hoogte zijn van wat er speelt binnen het onderwijs? Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor toezichthouders (leden raad van toezicht of toezichthoudend/ uitvoerend bestuur) in het primair of voortgezet onderwijs, die net gestart zijn.

Vragen of opmerkingen?

afbeelding van Theo van der Zee
coördinator en onderzoeker katholiek onderwijs
0348 74 44 28