U bent hier

Goed onderwijs en goed bestuur

Goed onderwijs vraagt ook goed bestuur. En leiderschap dat in de besluitvorming denkt vanuit de bedoeling van dat onderwijs. Dit vraagt veel van schoolleiders en het belangrijkste instrument ben je daarin zelf. Wie ben je daarin? Op welk kompas vaar je? Hoe kom je tot de juiste besluiten? Leiderschap is er natuurlijk niet om alleen op kerngetallen een school te sturen. Het is er ook om een cultuur van vertrouwen te scheppen, zodat de mensen in de school tot de kern kunnen komen. Want als een bestuur niet goed werkt, raakt dat ook het hart van het onderwijs.

Identiteit begint met persoonlijke drijfveren. Welke drijfveren heeft u als schoolleider van een christelijke school? Wie bent u? Op welk kompas vaart u? Hoe komt u tot de juiste keuzes? Inspireert u anderen? Herkennen leerlingen en docenten aan u uit welke inspiratiebron u werkt? Of had u net zo goed manager kunnen zijn van een ICT-bureau? Verus biedt verschillende cursussen en inspiratiedagen over (waardengedreven) persoonlijk leiderschap. Zo leert u ook om verschil te maken. En waar het u echt om te doen is: leiding geven aan uzelf en verder groeien in leiderschap.

‘Of had u net zo goed manager kunnen zijn van een ICT-bureau?’

Aanbod

Producten

In de bestuurlijke praktijk is de afgelopen decennia een stevige smetvrees opgebouwd voor alles wat te maken heeft met het echte, gewone leven van mensen van vlees en bloed. Ook...

PDF icon Download (2.7 MB)

Opleidingen

Met deze leergang willen we u in staat stellen grondig te verkennen wat er komt kijken als u als bestuurder waardevol onderwijs wilt bewerkstelligen in de traditie van het bijzonder onderwijs.

Wat zijn uw drijfveren als directeur of bestuurder? Wanneer bent u tevreden? Hoe krijgt u de dingen voor elkaar? Hoe krijgt u uw mensen mee? Wat vraagt dat van u als persoon? Hoe dient u het belang van uw organisatie?

Succesvol besturen van en toezicht houden op een onderwijsinstelling is niet makkelijk. In deze masterclasses worden de verschillende aspecten van het besturen en toezicht houden behandeld.

Diensten

Wij zien onszelf graag als partner van onze leden. Die rol willen we benadrukken door u drie dagdelen gratis identiteitsadvies per kalenderjaar aan te bieden.

De waan van de dag kan op school regeren. De dagelijkse praktijk kan u in beslag nemen en het rooster van lesgeven en vergaderen kan dwingend zijn. Het is goed om zo nu en dan de tijd te nemen om...

Vragen of opmerkingen?

coördinator en onderzoeker katholiek onderwijs
0348 74 44 28
wetenschappelijk adviseur
0348 74 44 49