U bent hier

Fusie

Verus weet hoe culturen kunnen fuseren, mét behoud van identiteit

Steeds meer scholen fuseren met elkaar, vooral in krimpgebieden. Een fusie levert vaak veel moois op, maar gaat niet vanzelf. Verus begrijpt als geen ander dat fuseren niet alleen een technische, maar ook een sociale aangelegenheid is. Verschillende culturen worden bij elkaar gebracht en dat is niet makkelijk. Daarom brengen wij scholen niet alleen van A naar B, maar laten we dit in de praktijk ook werken.

De school is een ontmoetingsplek. Verus leidt de technische fusie via medezeggenschapsraden, stuurgroepen en werkgroepen in goede banen. Maar dan begint het pas: meerdere culturen moeten bij elkaar komen. Dan kan een fusie (of inspectiebezoek) een mooie aanleiding zijn om uw school eens te bevragen. Waar staat u op dit moment, waar wilt u heen? Wat zijn de persoonlijke drijfveren en kwaliteiten van uw medewerkers? Ook hier zetten we de tool Management Drives in. We voeren gesprekken en gebruiken coaching.

Cultuurding

Als uw eigen cultuur helder in kaart is gebracht, is het zaak om over en weer begrip en respect te creëren voor elkaars cultuur. Verus is uniek in haar focus op deze sociale kant van een fusie en haar kundigheid om culturen tot elkaar te brengen. Verus zorgt ervoor dat er in een fusieproject door de scholen wordt samengewerkt aan de brede identiteit van de nieuwe situatie én zorgt ervoor dat iedere school de eigen cultuur verrijkt.

Hoewel Verus het liefst een traject van begin tot eind aanpakt, zijn er scholen die technisch al gefuseerd zijn, maar Verus vragen om daarna ‘het cultuurding te komen doen’. Wij begrijpen het belang van deze tweede slag en zetten onze expertise hier graag voor in.

‘Verus zorgt ervoor dat scholen hun identiteit verrijken’

Aanbod

Diensten

Door de drijfveren van jezelf en de anderen te kennen, kun je makkelijker met elkaar in gesprek over wat er gebeurt en hoe zaken verlopen. Zo kan Management Drives (MD) helpen om individuen, teams en organisaties beter te laten functioneren...

Met name aan de sociale kant van governance zitten veel mogelijkheden voor coaching. Wanneer u bijvoorbeeld een nieuwe governance-structuur heeft, moeten medewerkers daarmee gaan werken. Dat kan door allerlei oorzaken verre van vloeiend gaan. Door middel van coaching helpen we...

Vragen of opmerkingen?

afbeelding van Peter Sels
teamleider Verus Juridisch / teamleider Organisatieadvies
0348 74 44 63