U bent hier

Cultuur

Verus brengt cultuur van uw organisatie in kaart

Het doel van uw school of organisatie is goed onderwijs leveren. Daarvoor is bekwaamheid nodig. Daarnaast is het belangrijk dat de hele organisatie – toezichthouders, bestuurders, schoolleiders, docenten, ouders én leerlingen – goed op elkaar is ingespeeld. Maar hoe organiseert u deze samenwerking? Waar ligt de kracht van uw organisatie? En de ontwikkelpunten? Wat doet u als het onderlinge vertrouwen tussen medewerkers of bestuur wankelt, of zelfs verdwijnt? Verus helpt de cultuur van uw organisatie in kaart te brengen en om te zetten naar beleid. Zodat u rustig kunt focussen op goed onderwijs.

Zeker in spannende tijden van een fusie of inspectiebezoek, kunnen scholen uit het oog verliezen waar de kracht van hun eigen cultuur ligt. Waarvoor staat uw school ook alweer, wat is de identiteit en waarop is het beleid gericht? Wat zijn de krachten en drijfveren van de individuele medewerkers? Verus begrijpt dat een school niet draait om regels en beleid op papier, maar om mensen. Wij bieden daarom praktische, doeltreffende tools waardoor mensen zich (weer) thuisvoelen, bij elkaar en bij de cultuur van uw school. Door dialoog, en door bijvoorbeeld coaching en de tool Management Drives in te zetten. Dit alles doen we met één doel: het creëren van geïnspireerd goed onderwijs.

‘Verus laat mensen zich weer thuisvoelen bij elkaar’

Aanbod

Diensten

Loopt u ergens tegenaan en wilt u daarover weleens van gedachten wisselen? Wij bieden onze leden gratis sparringgesprekken met onze adviseurs aan. Wij denken graag met u mee!

Door de drijfveren van uzelf en de anderen te kennen, kunt u makkelijker met elkaar in gesprek over wat er gebeurt en hoe zaken verlopen. Zo kan Management Drives (MD) helpen om individuen, teams en organisaties beter te laten functioneren...

Met name aan de sociale kant van governance zitten veel mogelijkheden voor coaching. Wanneer u bijvoorbeeld een nieuwe governance-structuur heeft, moeten medewerkers daarmee gaan werken. Dat kan door allerlei oorzaken verre van vloeiend gaan. Door middel van coaching helpen we...

Vragen of opmerkingen?

adviseur governance, cultuur en organisatie
0348 74 44 41