U bent hier

Start.verus.nl

Op het digitale platform start.verus.nl kun je terecht voor levensbeschouwelijke en hoopvolle inspiratie, handreikingen en werkvormen. En zelfs voor een volledige paasviering die online in te zetten is bij thuisonderwijs en op school. Voor PO, VO en MBO.

Aan het begin van de coronapandemie hebben Verus, uitgeverij Kwintessens en Nachtzon Media de handen ineengeslagen en dit platform gelanceerd. Het wordt telkens uitgebreid met nieuw materiaal.

Op dit moment vind je er onder andere Bijbelverhalen & Spoken Words. Speciale video’s waarin Bijbelverhalen op een levendige manier worden verteld.

Wat komt er nog aan? 

  • Vanaf 8 maart 2021: Online materiaal 'Dwars door de nacht' met bijbehorende werkvormen

    Voor het PO zijn er de verhalen van mijnheer Jaap die zekerheid wil geven en daarover iets wil verkondigen op TV.

    En voor het VO/MBO hebben we met bekende singer/songwriters, waaronder Lakshmi en Brainpower, een nacht in hun voormalige school doorgebracht. Met een tekst uit de veertigdagentijd waren zij overgeleverd aan de stilte van het lege gebouw. Aan het einde van de nacht hebben zij een lied geschreven of spoken word poetry gemaakt, waarin de weg door de nacht naar het licht is verwerkt. Hun eenzame nachtelijke rondwandeling door de school staat ook symbool voor de situatie waarin veel scholieren zich momenteel bevinden door de coronacrisis.
     
  • 1 april 2021: Online paasviering 2021 voor PO/VO/MBO  >>Meer informatie

 

Ga naar start.verus.nl

 

Vragen of opmerkingen?

afbeelding van Bjorn Meulendijks
marketing manager
0348 74 44 87