U bent hier

Basisverzekeringen

Een basispakket met voor het onderwijs unieke en belangrijke elementen

Geen school kan zonder een basispakket verzekeringen met onderdelen als wettelijke aansprakelijkheid, bestuurdersaansprakelijkheid, leerlingenongevallen en/of individuele rechtsbijstand. Deze afzonderlijke producten zijn bij elke verzekeraar te vinden. Maar Verus biedt een basispakket aan met unieke voor het onderwijs heel belangrijke elementen.

Ons gesprek begint altijd met een advies. Dat doen we zoveel mogelijk in heldere, niet juridische taal. Vervolgens bekijken we samen met u of voorwaarden van verzekeringen nog steeds passend zijn. Of de prijsstelling nog wel klopt. Daarnaast monitoren we op de samenwerking met uw verzekeraar en de risico’s die op de scholen afkomen.

Scholen vinden verzekeren ingewikkeld, te juridisch en eigenlijk ook oninteressant. Bovendien ontbreekt het vaak aan expertise. Wij proberen onze leden te ontzorgen, voordeel te bieden, collectiviteit te regelen. Wij beantwoorden ook eerstelijns vragen en doen dat zoveel mogelijk in duidelijke, niet juridische taal. Zo hebben wij een verzekeringshandboek geschreven.

We bekijken ook altijd de polisvoorwaarden. Waar verzeker je je voor, wat is wel en niet dekkend? Wij bieden daarbij een pakket aan van verzekeringen die op elkaar en vooral op het onderwijs zijn afgestemd. Met unieke elementen die voor het onderwijs heel belangrijk zijn. Tegelijkertijd realiseren wij ons dat u zich niet voor 100 procent kunt indekken. Dat hoeft ook niet, want sommige risico’s kun je wel dragen.

‘Wij beantwoorden ook eerstelijns vragen en doen dat zoveel mogelijk in duidelijke, niet juridische taal’

Aansprakelijkheid

Als een leerkracht of leerling iets overkomt wat aan de school is te wijten, en waardoor de leerkracht of leerling blijvend arbeidsongeschikt wordt, kan de aansprakelijkheid in de miljoenen lopen. Dat kan geen bestuur zelf dragen. Daar moet je je wel tegen verzekeren.

Maar er zijn ook voorbeelden waarbij ouders de school aansprakelijk achten, maar het maar de vraag is of de school daadwerkelijk aansprakelijk is. Bijvoorbeeld omdat ze vinden dat de school niet voldoende lesuren heeft gegeven of hun kind een schooladvies krijgt waar ze het niet mee eens zijn. Bij onderzoek door een verzekeraar blijkt dan vaak dat de school niet aansprakelijk is. Daarnaast is er een groot verschil tussen het wettelijk aansprakelijk zijn of je als school verantwoordelijk voelen. Verus heeft begrip voor het aansprakelijk voelen en probeert dat te vertalen naar de juiste verzekerings- en juridische kaders.

‘Er is een groot verschil tussen het wettelijk aansprakelijk zijn of je als school verantwoordelijk voelen’

Oplossing op maat

Naast dit pakket bieden we ook maatwerkoplossingen. Dat doen wij samen met de school. Ons belangrijkste advies daarbij: past een verzekering nu wel of niet bij uw school? Soms wil een school een verzekering, omdat iemand binnen of buiten de school dat een goed idee vindt. We zijn er echter niet om producten te verkopen, maar om advies te geven. Dus als een basisschool om een doorlopende reisverzekering vraagt, vragen wij eerst of de leerlingen wel op schoolreis naar het buitenland gaan. Anders loop je maar een klein risico, dat bovendien voor een groot deel al door andere verzekeringen wordt gedekt. Dat ligt voor een middelbare school natuurlijk anders. Die adviseren wij vaak wel om een doorlopende reisverzekering te nemen.

‘Waarom wil je een reisverzekering afsluiten, als je nooit op schoolreis naar het buitenland gaat?’

Aanbod

Collectiviteiten

Ruim 80% van de Verus-leden maakt gebruik van onze collectieve basisverzekering. Hiermee bent u verzekerd van een pakket met een uitstekende dekking én een scherpe prijs. Als u wilt breidt u het pakket uit met een of meer aanvullende verzekeringen.

Vragen of opmerkingen?

afbeelding van Carola van der Meeren
adviseur verzekeringen
0348 74 44 30
afbeelding van Erianne Hoogerbrugge
medewerker verzekeringen
0348 74 44 64