U bent hier

'Wat ons erg aansprak in Guido, is dat hij een echte voorstelling deed'

'Met deze inspiratieochtend krijg je de verbinding, het gesprek en de verdieping.'

Janke van Kan, voorzitter identiteitscommissie CSG Liudger in Drachten

Het team van CSG Liudger, locatie Raai, in Drachten was op zoek naar een moment aan het begin van het nieuwe jaar om de verbinding tussen collega’s te versterken. Tijdens een identiteitsochtend met Verusadviseur en identiteitsbegeleider Guido de Bruin werd op een unieke manier stilgestaan bij Bijbelverhalen en wat deze voor het team konden betekenen. "Je krijgt de verbinding, het gesprek en de verdieping", zegt Janke van Kan.

CSG Liudger, locatie Raai, is een school voor havo en vwo, die in Drachten is gevestigd. Het team van de locatie zoekt jaarlijks naar een afwisselende manier om de verbinding met elkaar te zoeken en in contact te blijven met collega’s. De voorwaarde hierbij is om in alle drukte, hectiek en ruis het échte gesprek aan te gaan en stil te staan bij de christelijke roots.

"De identiteitsochtend was eigenlijk een heel persoonlijk verhaal uit de Bijbel dat door Guido de Bruin werd nagespeeld via Teams. Vanuit verschillende invalshoeken werd dit verhaal uitgelicht doordat hij de verschillende rollen uitbeeldde en we kregen meerdere perspectieven mee. Zo had Guido het over de discipelen die met Jezus de berg opgingen. Een deel van hen bleef beneden om iemand te genezen. Dit lukte niet. Guido ging tijdens zijn verhaal in op wat je hiervan kunt leren. Ook keken we aan de hand van dit verhaal en vanuit verschillende hoeken naar het vertrouwen en het geloof.

Terugkoppeling

Daarna volgde een vervolggesprek waarin iedereen zijn eigen thema kon kiezen. Zo onder meer geloofsvertrouwen, de kind-ouderrelatie of de kind-Godrelatie. Met collega’s praatten we tijdens deze ochtend een uur door over welke thema’s we herkenden en hoe we dat konden terugkoppelen in het onderwijs. Door de collega’s werd dit gesprek als mooi ervaren en konden ze hierdoor echt het gesprek met elkaar aan.

Ik beveel deze inspiratieochtend zeker aan bij andere teams/scholen die de verbinding zoeken, want je krijgt de verbinding, het gesprek en de verdieping. We hadden eerst onze twijfels bij de online-uitvoering, die vanwege de pandemie niet anders kon, maar we merkten toch dat we de verbinding met elkaar kregen. Het is mooi hoe Guido inhoudelijk verder inging op wat Bijbelverhalen voor mensen in de (onderwijs)praktijk kunnen betekenen. Wat ons het meest aanspraak in Guido, is dat hij een echte voorstelling deed en het verhaal beeldend vertelde. Ik denk als we dit live hadden gezien, dat het nog mooier was geweest. Het is desondanks heel knap wat hij heeft gedaan."

 

Vragen of opmerkingen?

afbeelding van Guido de Bruin
adviseur identiteit / verhalenverteller
0348 74 44 13