U bent hier

'Verzekeringen zijn soms lastige materie, maar Carola is in staat om het begrijpelijk uit te leggen'

'Zelfs door een beeldscherm gaat Carola een heel persoonlijke verbinding met je aan in haar advieswerk'

Wendy Hoondert, HR-adviseur Stichting de Waarden in Zevenbergen

Ondersteuning en advisering over het Vervangingsfonds, de Werkhervattingskas en ziekteverzuimverzekeringen: dat is waar HR-adviseur Wendy Hoondert van Stichting de Waarden in Zevenbergen bij Verus voor aanklopte. "Carola heeft ons vanaf het begin meegenomen in het proces en kan in heldere taal moeilijke materie uitleggen."

Stichting de Waarden is een stichting voor interconfessioneel basisonderwijs, oftewel samenwerkingsonderwijs dat gebaseerd is op verschillende geloofsovertuigingen. De stichting heeft 17 basisscholen en 1 locatie voor speciaal basisonderwijs in de gemeente Drimmelen, Goeree-Overflakkee en Moerdijk.

"Wij doen in het algemeen al veel zaken met Verus als stichting zijnde. Zo worden we over de MR geadviseerd en hebben we op arbeidsrechtelijk gebied ook veel contact gehad. Maar met verzekeringsadviseur Carola van der Meeren hebben we advies gehad over de Werkhervattingskas, de WIA-instroom, het Vervangingsfonds en ziekteverzuimverzekeringen. Het begon voor ons eigenlijk met het Vervangingsfonds. We hadden zoiets van: het is fijn dat het er is, maar we halen er niet uit wat er in zit. We wilden graag objectief laten adviseren wat we ermee konden doen."

Meenemen in het proces

En zo geschiedde. Waar Carola eerst advies gaf over het Vervangingsfonds, kwamen er steeds meer zaken bij. "Toen hebben we besloten om ons ook daarover te laten adviseren. De gesprekken met Carola liepen vanaf het begin goed. Ze nam ons mee in het proces, drukte een duidelijk verwachtingsmanagement uit en wat ik ook ontzettend sterk vond: het is lastige materie, maar zij kan het in begrijpelijke en heldere woorden uitleggen," vertelt Wendy. Dat is volgens haar een grote kracht van Carola: zij kan het verhaal zo vertellen dat het voor iedereen duidelijk is. "Zelfs voor onze GMR heeft ze een toelichting gedaan, zodat zij ook mee werden genomen wat er in het rapport stond."

In het advies van Carola werd behalve aanbevelingen ook genoemd wat de risico’s zijn als je een andere keuze maakt. Ook benadrukt Wendy het financiële aspect: "Je wilt ook weten wat het kost en financieel oplevert. Daar krijg je bij Carola ook snel helderheid over. Na het advies heb ik ook aan haar teruggekoppeld wat we hadden besloten. Er zijn dan soms nog zaken die je in gang moet zetten. Daarbij komt dan ook haar nazorg kijken. Ze houdt een vinger aan de pols en nam regelmatig contact op om me op belangrijke acties te wijzen die ik nog moest ondernemen. Dit is heel kenmerkend voor Verus. De persoonlijke nazorg en de betrokken adviseurs."

Vaste club

Wat Wendy ook fijn vindt aan Verus, is de 'steady' club van adviseurs die er werken. "Bij andere organisaties heb je dat mensen in- en uitstromen, maar sinds dat ik bij de Waarden werk (4 jaar) is het altijd een vaste club adviseurs geweest die ik tegenkwam. En ook in vakantietijd is er altijd een goede overdracht tussen collega's."

De HR-adviseur raadt dan ook zeker aan om met Carola in gesprek te gaan als het gaat om verzuim- en verzekeringskwesties: "Ik vond het mooi hoe we het deden via Teams. Zeker toen we in lockdown zaten, merkte je dat ze heel goed in staat is om door het scherm heen toch een heel persoonlijke verbinding met je aan te gaan. We waren heel goed in staat om onze gesprekken luchtig en persoonlijk te beginnen, om een band op te bouwen en daarna over te gaan naar het zakelijke deel. Dat vond ik erg prettig."

 

Vragen of opmerkingen?

afbeelding van Carola van der Meeren
adviseur verzekeringen
0348 74 44 30