U bent hier

'2014 is een heel rijk jaar voor me geworden'

“We konden allemaal wel wat begeleiding gebruiken.”

Rindert Venema, directeur-bestuurder stichting PCOK in Katwijk

Het invoeren van een ander bestuursmodel is meer dan het veranderen van wat ‘harkjes’ in de organisatiestructuur. Het betekent een verandering van rollen en gedrag en dat gaat niet altijd vanzelf. Dit merkte ook de stichting voor Protestants-Christelijk Onderwijs in Katwijk (PCOK). Verus hielp de directeur-bestuurder en de raad van beheer om de omslag te maken.

“We zijn recent overgeschakeld naar een structuur met een directeur-bestuurder en een toezichthoudende raad van beheer”, vertelt directeur-bestuurder Rindert Venema van de stichting van acht Katwijkse basisscholen. “Dat was voor iedereen wennen. Plotseling moesten de raad van beheer en ik een onafhankelijke positie tegenover elkaar innemen. Terwijl we eerder als bestuur en algemeen directeur als een eenheid met elkaar optrokken.”

“De raad van beheer ging ook kritische vragen stellen. De collegialiteit werd minder. Logisch, het past bij hun toezichthoudende rol. Maar het was wel iets waar ik mee moest leren omgaan. Ook de mensen uit raad van beheer hadden zo hun aanpassingsproblemen. We konden allemaal wel wat begeleiding gebruiken.”

Training on the job

Hiervoor deed stichting PCOK een beroep op Verus. Niet vreemd, want Verus had ook de organisatorische omslag naar het nieuwe bestuursmodel begeleid. “Dimitri van Hekken van Verus werd mijn persoonlijke coach”, vertelt Venema. “Het was echt training on the job. Samen bereidden we vergaderingen met de raad van beheer voor. Dimitri gaf heel directe feedback. Hij daagde mij uit om te reflecteren op mijzelf, op mijn handelen en gedrag. Daar heb ik veel aan gehad. Mede door deze persoonlijke begeleiding is 2014 een heel rijk jaar voor mij geworden.”

De raad van beheer wordt door Carla Rhebergen van Verus geholpen bij de voorbereiding van de bestuursvergaderingen. Venema: “Carla is soms ook aanwezig bij de vergaderingen. Ze observeert dan en koppelt na afloop terug wat haar is opgevallen. Carla is kritisch en open, maar het wordt nooit onaangenaam. Heel leerzaam.” 

Rolvaster

Venema is tevreden over de resultaten van de coaching. “Zowel de raad van beheer als ik weet nu wat de nieuwe governance structuur van ons vraagt. We zijn veel rolvaster geworden. We stellen ons ook onafhankelijker op ten opzichte van elkaar, zonder dat de sfeer eronder lijdt.” 

De begeleiding van de raad van beheer krijgt nog een vervolg. “De raad krijgt binnenkort enkele nieuwe leden. Het is daarom belangrijk om de structuur nu goed neer te zetten. De nieuwe leden kunnen dan direct hun rol pakken. We sluiten ook begeleiding in de verdere toekomst niet uit. Opfrissen van kennis bij zittende leden en reflecteren op gedrag bij nieuwe leden kan heel goed werken.”

 

Vragen of opmerkingen?

adviseur governance, cultuur en organisatie
0348 74 44 29