U bent hier

Podcasts

Verus maakt zich hard voor thema's als vrijheid van onderwijs en identiteit. Om deze thema's te vertalen naar wat er in de praktijk gebeurt, heeft Verus meerdere podcastseries waarin het gesprek met onderwijsprofessionals- en onderzoekers wordt aangegaan op deze thema's. Maak kennis met Pdcst23 en Podcast Zin in Onderwijs. Met een gratis Spotify-account heb je makkelijk toegang tot onze reeksen. Veel luisterplezier!

Pdcst23

Wat is de meerwaarde van bijzonder onderwijs honderd jaar na de schoolstrijd? In opdracht van Verus gaat journaliste en presentatrice Rinke Verkerk in de podcastserie 'pdcst drieëntwintig' in gesprek met invloedrijke stemmen uit de maatschappij over deze vraag en het belang van vrijheid van onderwijs.

Podcast Zin in Onderwijs

Ook heeft Verus de podcastserie Zin in Onderwijs, waarin identiteitsadviseur Marcel Elsenaar in gesprek gaat met verschillende onderwijsbestuurders uit het PO, VO en MBO over hoe zij omgaan met wat er binnen de schoolmuren en in de samenleving gebeurt. Wat inspireert hen en hoe houden zij hun werk vol, ook als het even moeilijk is? Ze nemen een voorwerp of afbeelding mee en een geluidsfragment dat staat voor hun hoop en inspiratie.