U bent hier

Onderzoek en opleidingen

Kenniscentrum en opleider

Verus is ook het kenniscentrum van het katholiek en christelijk onderwijs in Nederland. Kennis vormt de basis voor onze diensten en opleidingen. Daarom willen we actueel inzicht in de ontwikkelingen in onderwijs, samenleving, godsdienst en levensbeschouwing.

Onderzoek

We investeren voortdurend in onderzoek en wisselen kennis uit in ons netwerk van universiteiten, hogescholen, lectoren en onderzoekers. Nieuwe kennis en inzichten geven immers antwoorden op de vragen van morgen.

Wij laten ons adviseren door een wetenschappelijke raad. Deze draagt bij aan onze strategische koers door als denktank van wetenschappers onafhankelijk kennis en inzicht te ontwikkelen over de vrijheid van onderwijs en goed onderwijs. De raad fungeert ook als klankbord voor het bestuur van Verus op beide terreinen.

Inspirerend studieaanbod

CRKBO geregistreerde instellingDeze nieuwe kennis nemen we ook mee in onze opleidingen. Daarmee willen we bijdragen aan de professionalisering van onze leden. Zij kunnen bij ons diverse opleidingen volgen, onder meer op het gebied van identiteit, leiderschap, governance, personeelsbeleid en medezeggenschap.

Verus Opleidingen is een erkende opleidingsorganisatie en staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

Hiermee zijn wij erkend volgens de Europese BTW-richtlijn en vrijgesteld van het betalen van BTW. Het voordeel voor cursisten is dat de prijzen niet met 21% hoeven te stijgen. Daarnaast is de registratie ook een toets van de kwaliteit van de instelling.

 

Bekijk onze opleidingen