U bent hier

Downloads

Download

Het allerlaatste nummer van Verus Magazine vol interessante praktijkverhalen, inspirerende rubrieken en tips.

Download

Onderzoek naar waarde(n)vol partnerschap tussen ouders en school. Met voorbeelden van basisscholen die daar expliciet mee bezig zijn.

Download

Thuisbezoek  versterkt de band tussen school en ouders, blijkt uit onderzoek. Docenten die bij leerlingen op bezoek komen, zijn beter in staat om hen samen met de ouders te begeleiden bij onderwijs en ontwikkeling. Maar uit onderzoek dat Verus liet uitvoeren door TNS/NIPO, blijkt dat bijna driekwart van de ouders en ruim de helft van de docenten helemaal geen ervaring heeft met thuisbezoek. Zij kijken ook veel minder positief tegen thuisbezoek aan dan degenen die wél thuisbezoeken hebben meegemaakt. Deze special hoort bij het Verus Magazine van mei 2016.

Download

We hebben een aantal handvatten op een rij gezet voor de communicatie met ouders over vluchtelingenkinderen op uw school. We geven aan wat u kunt doen op de korte en lange termijn.

Download

Paper over vormen van ouderbetrokkenheid. Wat voor partnerschappen zijn er bijvoorbeeld en hoe krijgt u het voor elkaar om ouders bij de school te betrekken.

Download

Wij zijn Verus, vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs. Verus verbindt en verenigt schoolleiders van meer dan 3500 scholen en bestuurders en toezichthouders van ruim 700 schoolorganisaties in alle onderwijssectoren. Binnen Verus werken we samen aan goed onderwijs. In deze brochure presenteren we ons.

Download

In deze THEMA verkennen we allerlei aspecten van ouderbetrokkenheid bij de school en reiken we mogelijkheden aan om deze te versterken.