U bent hier

Ook een IKC realiseren?

Overweegt u een integraal kindcentrum (IKC) bij uw basisschool op te richten? Wilt u kinderopvang aanbieden geïntegreerd met uw school? Of bent u er al mee bezig en kunt u wat extra hulp gebruiken? De medewerkers van Verus bieden ondersteuning bij de realisatie van een IKC op diverse gebieden zoals identiteit, bestuur, juridische aspecten, ict en bedrijfsvoering.

IKC met kinderopvang voor uw basisschool?

Wij zien dat veel van onze leden bezig zijn met het realiseren van een integraal kindcentrum, kortweg IKC. Wij helpen je graag bij het realiseren van zo'n IKC. Al meerdere schoolleiders en schoolbestuurders legden hun vraag voor aan onze specialisten. Zij hielpen onder andere met:

  • het identificeren en benoemen van kansen en risico's
  • het betrekken van ouders en medewerkers bij de vorming van een IKC
  • vormgeven van samenwerking met gemeenten, kinderopvang en andere partners

Vraag de gratis brochure aan over samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang of stel direct uw vraag over het realiseren van een IKC.

Leergang IKC (vierdaagse)
Integrale Kindcentra (IKC) zijn niet meer weg te denken uit ons onderwijslandschap. Verus biedt je een vierdaagse leergang aan waarbij we je in korte tijd introduceren in de ontwikkeling van een IKC. Bekijk hier meer informatie over deze leergang.