Cursussen

Leergang
2 nov 2017

Omgaan met identiteit en diversiteit

Hoe ontwikkel ik als schoolleider een visie op de positie van de school als gemeenschap en de brede identiteit van de school? En hoe zorg ik ervoor dat teamleden, ouders en andere partners hierbij betrokken worden? Wat is eigenlijk onze gezamenlijke visie op goed onderwijs?

Cursus
Incompany

Ontdek hoe u leiding geeft vanuit uw drijfveren en idealen

Een programma van gesprek, vertraging, verstilling en nieuwe mogelijkheden voor schoolleiders basisonderwijs.

Cursus
Incompany

Gebruik storytelling voor úw identiteitsverhaal

'Wie zijn wij als school?' Zou u deze vraag hetzelfde beantwoorden als uw leerkrachten? Hoe u het voor elkaar krijgt om samen met uw team een eenduidig en specifiek antwoord te formuleren en te verwoorden waar uw school voor staat, dat leert u in deze cursus.

Studiereis
7 mrt 2018

Leiderschap, onderwijs en spiritualiteit

Begin 2018 biedt de Verus Academie weer een inspirerende studiereis aan naar Israël en de Palestijnse gebieden. De reis kent drie thema’s: leiderschap, onderwijs en spiritualiteit. U doet nieuwe inspiratie op en komt op adem in dit bijzondere gebied.

Cursus
Incompany

Leer goed bijbelverhalen vertellen

Bijbelverhalen vertellen is niet iets wat elke leerkracht zonder meer kan. Daarom geven we de workshop Bijbel In De Klas. In de workshop leren we leerkrachten om Bijbelverhalen te vertellen. Tijdens de workshop gaan we op de inhoud in, maar ook gaan we dieper in op het technische aspect van Bijbelverhalen vertellen.

Leergang
Incompany

Wat voor leider bent u?

In deze korte leergang krijgt u meer zicht op uw persoonlijke leiderschapsstijl. Uit ervaring weten we dat het deelnemen aan deze training een grote impact heeft, die duurzaam doorwerkt in uw functioneren. Steeds vaker kiezen scholen ervoor om deze cursus met het voltallige team van directieleden te doen.

Leergang
Incompany
14 nov 2017

Hoe krijgt u de dingen voor elkaar?

Wat zijn uw drijfveren als meerschools of bovenschools directeur of professioneel bestuurder? Wanneer bent u tevreden? Hoe krijgt u de dingen voor elkaar? Hoe krijgt u mensen mee?