Onderwijs & Identiteit

In het veranderende onderwijslandschap biedt Verus inspiratie en handreikingen voor aansprekende visies en vormen om het katholieke en christelijke karakter inhoud te geven en te etaleren. Verus is uw gedreven en ervaren gesprekspartner in de zoektocht naar eigentijdse vormgeving van goed onderwijs.

Onderwijs gaat over verbinding en idealen. Onderwijs zorgt ervoor dat we kunnen rekenen en lezen en ook dat we leren hoe we met elkaar omgaan, waar we als mens voor staan en waarom het belangrijk is er voor elkaar te zijn.

Onze adviseurs helpen u bij het ontwikkelen van een visie op goed onderwijs door middel van bijvoorbeeld inspiratiedagen en een identiteitsscan. Het maakt uw identiteit een vaste waarde in het onderwijs en de dagelijkse praktijk. En natuurlijk in de manier waarop u zich als school profileert.

Verus-leden krijgen bovendien 3 dagdelen gratis identiteitsadvies!

Waarvoor kunt u zoal bij ons terecht?

  • We doen onderzoek op het gebied van identiteitsontwikkeling en spiritualiteit.
  • We begeleiden schoolleiders en managementteams in het werken vanuit bezieling en het ontwikkelen van een visie.
  • We organiseren op identiteitsontwikkeling gerichte studie- en ontmoetingsdagen voor uw directieteam, bestuur of raad van toezicht.
  • We begeleiden het creatieve proces waarin medewerkers, ouders en leerlingen spiritualiteit en solidariteit vormgeven en nadenken over de levensbeschouwelijke ontwikkeling van kinderen en jongeren in de praktijk.
  • We ondersteunen u bij het op inspirerende wijze verbeelden en verwoorden van uw eigen identieit: in het maatschappelijk debat, via de pers, tijdens vergaderingen, in speeches, op uw website en in uw schoolgids.

Burgerschapsvorming

We hebben een uitgebreid aanbod op het gebied van burgerschapsvorming. We zijn u graag van dienst én willen u graag inspireren!

100 jaar vrijheid van onderwijs

In 2017 vieren we dat 100 jaar geleden de schoolstrijd tot zijn eind kwam: het bijzonder onderwijs werd net als het openbaar onderwijs volledig door de overheid bekostigd.

Boek: Heer & meester

In dit boek schetst historicus Wim de Jong de ontwikkeling van het protestants-christelijk onderwijs in de periode 1917 tot 2017.

Drie dagdelen gratis identiteitsadvies

Bij Verus zien we onszelf als partner van onze leden. Op het gebied van identiteit willen we onze rol onderstrepen door al onze leden 3 dagdelen gratis identiteitsadvies aan te bieden.