U bent hier

Save the date: conferentie 100 jaar onderwijspacificatie

Heeft u 17 november 2017 al vrijgehouden in uw agenda? Zo nee, doet u dat dan alsnog! Want op die dag organiseert Verus samen met ISBO, LVGS, VBS, VGS en VOS/ABB de landelijke conferentie over 100 jaar onderwijspacificatie.

De (financiële) gelijkstelling van het openbaar en bijzonder onderwijs die in 1917 tot stand kwam, is een bijzonder gegeven in de wereld. Het heeft ertoe geleid dat er in Nederland een unieke diversiteit aan scholen is ontstaan. De gezamenlijke profielorganisaties willen in beeld brengen wat dit 100-jarig jubileum voor het verleden, heden en de toekomst betekent. We doen dit met een gezamenlijk congres.

Sprekers
Sprekers zijn onder meer Ben Vermeulen, hoogleraar, lid van de Raad van State en specialist in het Nederlandse en internationale onderwijsrecht, Maarten Simons, hoofddocent Educatie en samenleving aan de Katholieke Universiteit van Leuven en Henriëtte Maassen van den Brink, onder andere hoogleraar Evidence Based Education aan de Universiteit Maastricht en voorzitter van de Onderwijsraad.

In gesprek over de toekomst
Maar u hoeft niet alleen te luisteren. U gaat ook met elkaar in gesprek over de toekomst van het onderwijs en uw droomschool. Een trendwatcher denkt daarbij met u mee. U bent van harte welkom! Blokkeer 17 november vast in uw agenda. Meer informatie volgt de komende maanden.