U bent hier

Ouders van katholieke scholen in digitale community

Ouders
PO | VO

Sinds deze week kunnen ouders van katholieke scholen met elkaar in gesprek in een speciale digitale community. Naast ouders worden ook leerkrachten en schoolleiders van katholieke scholen uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

De community heeft tot doel het gesprek tussen ouders en school te versterken, vooral waar het gaat over katholiek onderwijs en dat wat ons in de opvoeding van onze kinderen aan het hart gaat.

Opvoeding en onderwijs

De community is bedoeld voor ouders die met elkaar het gesprek over opvoeding en onderwijs willen voeren, daar waar het gaat over waarden in relatie tot de katholieke identiteit. Inspiratie, openheid en ruimte voor verschillende visies zijn daarbij centrale begrippen.

Ouders kunnen volgen, meedenken over de onderwerpen en/of een actieve bijdrage leveren aan de dialoog middels blogs.

Maar ook leerkrachten en schoolleiders worden van harte uitgenodigd deel te nemen. Katholieke scholen staan in een rijke traditie. Wat heeft die traditie opvoeders (leerkrachten en ouders) anno 2017 te bieden? Welke verhalen en rituelen inspireren? Hoe kun je betekenisvol vieren en gedenken? Wat is wijsheid? 

Er is ruimte voor korte, aansprekende blogs die uit de (katholieke) traditie en filosofie putten en bruikbaar zijn voor school en thuis, voor links naar bijeenkomsten en voor interessante berichten.

Voorbeelden in beeld

Tot slot worden voorbeelden in beeld gebracht van ouders en school die met elkaar in gesprek gaan over onderwerpen die “er toe doen”. Praktijkverhalen die raken aan bijvoorbeeld levensovertuiging, de pedagogische visie en aanpak van de school.

Het perspectief van school en ouders komt in beeld vanuit de gedachte dat zij waardevolle partners van elkaar kunnen zijn in opvoeding en onderwijs.

Wilt u, als ouders, leerkracht of schoolleider deelnemen / bijdragen aan deze community? Klik hier of neem contact op met adviseur identiteit Pieter Gerrits, E pgerrits@verus.nl, M 06 30 61 74 60. 

De digitale oudercommunity is een initiatief van Verus, tot stand gekomen op verzoek van de St.NKO, de Nederlandse Katholieke vereniging van Ouders, die inmiddels niet meer actief is.