U bent hier

Eerste Kamerlid VVD: aanpassingen WWZ nodig

Personeelsbeleid

Opmerkelijk: Eerste Kamerlid van coalitiegenoot VVD, Ankie Broekers-Knol, vindt dat er aanpassingen moeten komen aan de WWZ van Asscher. Dat zei ze vanmorgen op radio 4 bij het programma De Ochtend van 4. “Goed onderwijs is voor de toekomst van ons land cruciaal”, aldus de Eerste Kamervoorzitter.

Kamervoorzitter Broekers-Knol werd gevraagd naar een onderwerp dat ze wilde bespreken, en bracht bracht de flexwet in, die formeel de Wet Werk en Zekerheid heet. Broekers-Knol wees op de problemen die de WWZ veroorzaakt met vervanging in het onderwijs. De VVD-politica: “Ik vind het toch wel heel zorgelijk dat klassen uitvallen of ongelofelijk groot worden omdat er een leraar ziek is”.

Maar dat hadden we toch al lang zien aankomen?, vraagt presentator Margriet Vromans. Ja, zegt Broekers-Knol, maar zo gaat dat vaak: “als het dan werkelijkheid wordt, realiseert iedereen zich de ernst ervan”. 

De Kamervoorzitter gaf aan dat zij niet degene is die de flexwet nu kan veranderen, maar ze vindt wel dat er aanpassingen moeten komen, “zodat dit soort zaken [invallers vaker voor de klas zetten, Verus] wél weer kunnen”. Broekers-Knol noemt onderwijs voor jonge mensen ongelofelijk belangrijk, “goed onderwijs is voor de toekomst van ons land cruciaal”. Wat haar betreft moeten de gevolgen van de WWZ voor het onderwijs gecorrigeerd worden.