U bent hier

Carnavalsoptocht of feestje met de school? Denk aan de verzekeringsrisico’s

Collectiviteiten
PO | VO

Met het carnaval in zicht weten wij dat er veel scholen zijn die meedoen aan optochten. Vaak gebeurt dit op wagens getrokken door landbouwvoertuigen of tractoren. Hier is altijd een risico op ongelukken. Hoe zit dat met uw aansprakelijkheidsverzekering?

WA- of ongevallenverzekering onvoldoende

De aansprakelijkheidsverzekeringen die alle verzekeraars in Nederland voor onderwijsinstellingen hebben afgesloten dekken vanwege uitsluitingen in de wetgeving níet het risico van ongevallen tijdens deelname aan carnavalsfeesten. Ook de eventueel afgesloten WA-verzekering van een tractor of dergelijke dekt dit niet.

Wel is veelal de eventueel aanwezige ongevallendekking van toepassing, maar deze dekt alleen letselschade en geen aansprakelijkheid.

Praalwagenverzekering

Dus doet uw school mee aan een carnavalsoptocht, of later in het jaar aan een andere soort optocht of evenement, sluit dan een specifieke evenement- of praalwagendekking af. U vindt het aanvraagformulier hier. Vul ‘m in en stuur hem naar Carola van der Meeren of Lex Joosten. Met vragen kunt u ook contact met hen opnemen. 

Beeld Pedro Dias