Ik geef leiding aan een deskundig en gedreven team dat voor veel van onze leden de huisadvocaat/-jurist is. Dat we ertoe doen voor scholen is heel prettig om te ervaren. In die zin wil ik met mijn team van juridische specialisten graag een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs en waarde toevoegen vanuit een katholieke of christelijke levensvisie.

Zelf heb ik 26 jaar in het onderwijs gewerkt en voel ik mij nog steeds verbonden met de bevlogen mensen die in het onderwijs werken en de brede opdracht waar scholen voor staan, namelijk jongeren leren zichzelf zo te ontwikkelen dat zij zich optimaal kunnen ontplooien in de samenleving en verantwoorde keuzes kunnen maken in het leven.

Daarnaast bezoek ik een heel aantal VO- en (V)SO-scholen namens Verus. Ik vind het heel prettig om met inmiddels bevriende schoolleiders en bestuurders te bespreken wat echt nodig is in het onderwijs en te luisteren welke behoefte er in scholen leeft. Dat levert inspirerende gesprekken op en geeft mij veel inzicht in hoe we scholen nog beter kunnen ondersteunen.