Hoe verbetert u de motivatie van uw leerlingen?

Gemotiveerde leerlingen door inzicht in drijfveren

De motivatie van leerlingen in Nederland kan stukken beter volgens de inspectie. Zij constateerde dat in het voortgezet onderwijs 21% van de leerlingen niet actief is betrokken bij de lessen. Maar hoe pakt u dit aan? Door ze inzicht in hun drijfveren te geven! Ga samen met een klas aan de slag en profiteer nu van een speciaal actietarief.

Management Drives Junior

Docenten, mentoren en begeleiders willen iedere leerling tot zijn recht laten komen in de klas en zetten zich volop in om leerlingen te motiveren. Om de motivatie van leerlingen te verbeteren beschikt Verus over een uniek instrument: Management Drives Junior. 

Management Drives Junior is een methode waarmee de drijfveren van leerlingen in beeld worden gebracht. Ze ontdekken snel waar hun talenten zitten en hoe ze die het best in kunnen zetten. Dat geeft hun motivatie een boost!

Het ds. Pierson College in Den Bosch aan de slag met Management Drives Junior

Hoe gaat het in zijn werk?

  • We starten met de drijfverenprofielen van twee of meer docenten/begeleiders. Zij vullen de Management Drives vragenlijst online in en deze wordt teruggekoppeld door een Verus-adviseur. De methode geeft hen inzicht in hun eigen drijfverenprofiel en voorkeursstijl van lesgeven en begeleiden.
  • De leerlingen vullen de Management Drives Junior vragenlijst online in. 
  • We organiseren een studiemiddag op uw school waarin twee adviseurs van Verus de theorie van Management Drives uitleggen met behulp van filmpjes. De leerlingen krijgen in groepjes een terugkoppeling van hun eigen drijfverenprofiel. Ook doen we enkele oefeningen om leerlingen hun eigen drijfveren en die van een ander te laten ervaren. 
  • Twee weken later gaan we tijdens een dagdeel met verschillende oefeningen aan de slag met drijfveren in de praktijk. Leerlingen worden uitgedaagd te ontdekken van hen motiveert, wat hun werk- en leerstijl is en wat ze willen behouden, ontwikkelen en loslaten. Dit dagdeel wordt door de betrokken docenten van de school in samenwerking met een Verus-adviseur verzorgd. 

Voor wie?

Management Drives Junior is gemaakt voor leerlingen van havo 3-5, vwo 3-5 en gymnasium 3-5. Voor vwo en gymnasium 6 zetten we de Young Professional test in. Voor elke klas geldt dat de studiedag in nauwe samenwerking met docenten, mentoren en begeleiders plaatsvindt. 

Prijs

Profiteer tot de zomer van een speciaal actietarief en ontvang 50% korting op de drijfveertesten voor één klas. Neem contact op voor een offerte op maat

Vragen?

Neem gerust contact op met of Carla Rhebergen om de mogelijkheden te verkennen.