Aanspreekworkshop

Aanspreekcultuur in elke onderwijsinstelling

In elke onderwijsinstelling is behoefte aan een aanspreekcultuur. Meer wetten en regelgeving gaan dit niet oplossen. U moet actief met de regels aan de slag en oefenen in het aanspreken en aangesproken worden. Waarom is aanspreken eigenlijk zo moeilijk? En waarom valt aangesproken worden ook niet mee? Aanspreken begint bij uzelf, het gaat om zenden en ontvangen.

Aanspreken is te ontwikkelen

Moeilijke gesprekken voeren kunt u leren. Het is niet makkelijk, zeker als u elkaar goed kent. Maar het hoort er wel bij om goed christelijk onderwijs nóg beter te maken. In de aanspreekworkshop gaan we dieper in op het aanspreken en aangesproken worden. We geven u de handvatten die u helpen om het aanspreken makkelijker te maken.

Inhoud van de workshop

De aanspreekworkshop begint met een presentatie over de aanspreekcultuur. Die koppelen we aan drijfveren. Die bepalen namelijk hoe u iemand aanspreekt en hoe u zelf graag aangesproken wordt.

Verder bestaat de workshop uit oefeningen. Want ook als het om aanspreken gaat, baart oefening kunst. Met behulp van casussen oefent u het voeren van moeilijke gesprekken.

Veranderingen stuurt u zelf

Vaak zitten onderwijsinstellingen in verandertrajecten. Dat vergt inspanning van leidinggevenden en van alle medewerkers. In deze workshop gaan we het gesprek aan met alle partijen. Zo wordt duidelijk hoe deelnemers hier tegenaan kijken en welke manieren er zijn om feedback te benutten voor positieve resultaten.

Sector

Primair en voortgezet onderwijs

Voor wie

Docenten, directie, bestuur en toezichthouders. We geven deze workshop graag aan combinaties, waarbij bijvoorbeeld docenten en directie of bestuur en toezichthouders de aanspreekworkshop samen volgen.

Incompany

We bieden de aanspreekworkshop incompany aan voor groepen tot maximaal 20 personen. De workshop duurt een dagdeel (4 uur), dit kunnen we overdag inplannen, maar desgewenst ook in de avonduren.

Prijs

We geven deze workshop vanaf € 1.500,- (inclusief btw).

Meer informatie?

Vraag een vrijblijvende offerte aan bij Carla Rhebergen.