U bent hier

Verzekeringen

Basispakket verzekeringen

Negen op de tien leden is dankzij de collectieve schadeverzekering van Verus prima verzekerd tegen aansprakelijkheid, ongevallen en andere risico’s. En dat tegen een aantrekkelijke premie.

Uitleg over het basispakket verzekeringen

De laatste jaren stijgen de risico's die besturen en scholen lopen. De regelgeving wordt complexer en de verantwoordelijkheden nemen toe. Om hier zoveel mogelijk bescherming tegen te bieden, kunt u zich via Verus verzekeren in de vorm van een basispakket.

Het basispakket omvat:  

  • aansprakelijkheidsverzekering voor onderwijsinstellingen 
  • aansprakelijkheidsverzekering voor bestuursleden en toezichthouders 
  • schoolongevallenverzekering

Optioneel is de rechtsbijstandverzekering voor de individuele medewerker. Deze verzekering kunt u toevoegen aan het basispakket.

Wij adviseren u dringend voor iedere school en ieder schoolbestuur tenminste drie onderdelen van het basispakket te verzekeren!

Ruim 80% van de scholen die bij Verus zijn aangesloten, maakt gebruik van dit basispakket.

Wilt u een schade melden?

Wat is wel en niet verzekerd?

Regelmatig krijgen wij vragen over individuele schadegevallen en wat er wel of niet gedekt is. Hoewel elke schade apart beoordeeld dient te worden doen wij toch een poging de meest voorkomende praktijkgevallen te beschrijven. Onze basisverzekering in 17 FAQ’s.

Heeft u een verzekeringsvraag?

Als u een vraag heeft over verzekeringen, neem dan contact op met Lex Joosten, Carola van der Meeren of Erianne Hoogerbrugge.