U bent hier

Wat bezielt je... om leraar te zijn? Klooster-24-uur voor docenten

12 okt 2017 | 16:00 - 13 okt 2017 | 19:00
Huissen

Soms is het goed om op retraite te gaan in een klooster: voor reflectie, inspiratie en bezinning in een rustgevende omgeving. Op sommige scholen gaan leerlingen wel eens een paar dagen of gaan schoolleiders in het kader van 'bezield leiderschap'. Verus organiseert nu een retraite voor docenten. Attendeer ze op het aanbod. U verlaagt de drempel door de retraite aan te bieden in het kader van bijscholing.

Retraite voor docenten

Wat drijft jou in je vak en als persoon? Wat geeft je energie om je werk te doen op school, en waardoor lekt die juist weg? Wat draag je mee als ballast, en waar laad jij jezelf weer op?

Werken in het onderwijs vraagt veel van je, en je doet je werk met wie jij bent als persoon. Hoe verbind je dat wat wezenlijk is voor jou, met wat je essentieel vindt in je werk? 

Klooster-24-uur

Met een groep collega’s (vanuit verschillende scholen of samen met collega’s van je eigen school) kun je een ‘klooster-24-uur’ doen. Hierin kom je ertoe aandacht te geven aan de dingen die er voor jou, en voor goed onderwijs toe doen. 

Even los van een schoolbel die de dag regeert, de dagelijkse deadlines en verplichtingen thuis. In het kloosterregime van rust, ritme en ruimte kun je aandacht schenken aan wat voor jou wezenlijk is, wat jij de moeite waard vindt. 

De traditie van de kloosterorde kan ook wel eens nieuw licht werpen op wat er in het leven echt toe doet. Je neemt samen met de broeders deel aan de vieringen en er is o.a. ruimte voor een stilte-meditatie, een wandeling, en een goed gesprek. Bij dit alles zal het vast ook gewoon gezellig zijn.

Bekijk het programma

Waar

Dominicanenklooster Huissen

Wanneer

Donderdag 12 oktober 16.00 uur tot vrijdag 13 oktober 19.00 uur

Deelnemers

Leraren PO en VO, minimaal 10, maximaal 20

Kosten

€ 225,- (op basis van overnachting in tweepersoonskamer. Incl. maaltijden, koffie/thee)

Meld je aan voor de klooster 24-uur voor docenten

NB Graag aanmelden voor 15 september 2017.

Meer informatie

Aart Jon Schimmel