U bent hier

Workshop Bijbel In De Klas

Cursus
Incompany

Leer goed bijbelverhalen vertellen

Bijbelverhalen vertellen is niet iets wat elke leerkracht zonder meer kan. Daarom geven we de workshop Bijbel In De Klas. In de workshop leren we leerkrachten om Bijbelverhalen te vertellen. Tijdens de workshop gaan we op de inhoud in, maar ook gaan we dieper in op het technische aspect van Bijbelverhalen vertellen.

Eerst inhoudelijk

Om een Bijbelverhaal goed te kunnen vertellen moet het betekenis hebben voor degene die het vertelt. Daarom beginnen we in de workshop met de inhoud. We bespreken 1 of meer verhalen inhoudelijk. De betekenis die we aan het verhaal toekennen geeft houvast voor de technische kant van het Bijbelverhalen vertellen.

Het technische aspect van Bijbelverhalen vertellen

De verteltechniek bepaalt of het verhaal overkomt op luisteraars. Gebaren, mimiek en stemgebruik zijn een aantal belangrijke technische aspecten die horen bij Bijbelverhalen vertellen. Ook het perspectief hoort daarbij, want een verhaal navertellen met interpretatie is natuurlijk iets anders dan een monoloog in de ik-vorm. Aan het einde van de workshop Bijbel In De Klas presenteren de deelnemers een vertelling aan elkaar.

Vorm van de workshop

We stellen de workshop Bijbel In De Klas op maat samen aan de hand van uw behoefte. We geven de workshop bijvoorbeeld op een dag met verschillende workshops voor een grote groep leerkrachten. Daarnaast kunnen we de workshop ook aanbieden als cursus van een aantal middagen.

Tarieven

Bijbel In De Klas is een maatwerk workshop, prijzen zijn op aanvraag. Wilt u een offerte opvragen of meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Guido de Bruin.