U bent hier

Blogs

Al jarenlang mogen we als adviseurs meereizen met deze school.

Op de leestafel ligt de Weekendkrant uit Noordwijk en mijn oog valt op dit bericht: "Leon van Ast uit RvT Northgo…. Volgens de statuten gaat het lidmaatschap van de raad van toezicht en het zijn van ouder van een leerling niet samen." Het is weer eens wat anders: geen disfunctioneren of het aflopen van een zittingstermijn maar het zijn van ouder als diskwalificerende eigenschap om nog langer toezichthouder te zijn. Een exces, ben ik geneigd te denken.

U kent vast en zeker wel de uitdrukking: De aanhouder wint! Bij Verus bleek maar weer dat dit ook daadwerkelijk zo is. Vandaag wil ik al de besturen, P&O-functionarissen en HR-medewerkers waarmee wij de afgelopen maanden contact hebben gehad een heel groot compliment geven.

Jullie moesten, naast je dagelijkse werkzaamheden, beslissingen nemen over complexe vraagstukken zoals wel of geen eigenrisicodrager worden voor het Vervangingsfonds, WGA en Ziektewet. 

Zijn vader zit bij de politie. En het laatste wat zijn ouders willen, is dat er een foto van hun kind op internet verschijnt en dat zo hij of zijn ouders traceerbaar zijn.

Dus toen mijn vriendin ontdekte dat de basisschool van haar kind nogal actief is op facebook, ging ze langs om te vragen of ze geen foto’s van haar zoon wilden publiceren.

Ouders willen beter geïnformeerd worden over pestbeleid op school. Dat laat Ouders en Onderwijs weten na een peiling onder 140 ouders. Zeer begrijpelijk hebben ouders zorgen over pesten onder leerlingen. Pesten kan bijzonder schadelijk zijn voor het verdere leven van kinderen en jongeren. Een school waar kinderen zich geborgen weten stelt ouders gerust.

Tijdens de Verus-bijeenkomst Naar de bron op 11 oktober mag ik kerkhervormer Maarten Luther aan het woord laten, in wat enigszins frivool als een “theatraal intermezzo” staat aangekondigd, tussen vooraanstaande sprekers die zich buigen over de relevantie van Luther en Ignatius voor onderwijs van nu. Aanleiding is uiteraard de herdenking van 500 jaar Reformatie.

Pagina's