U bent hier

Blogs

Carla Rhebergen vertelt een sprookje. Deze week het laatste hoofdstuk, 8: Charmkela deelt uit…

Na de tweede bijeenkomst zijn de Raad van Licht en Wilfred nog lang nagebleven. Alhoewel ze het allemaal een vreemde, lastige en huiveringwekkende bijeenkomst vonden is er ook een soort van saamhorigheid ontstaan. “Poeh wat was ik bang toen ik in de kloof dreigde te vallen, als jullie er niet waren geweest, dan… ”, zei Melchior telkens opnieuw.

Je las onlangs deel 7 van het sprookje dat ik schrijf. Nu, zoals beloofd, een verklaring bij het hoofdstuk over Charmkela betovert de Raad van Licht en Wilfred.
 
Tijdens de derde bijeenkomst van de Raad van Licht en de directeur-bestuurder laat Charmkela de mensen reflecteren op de tussenliggende tijd. Dat ze een andere toon aanneemt geeft aan dat de verdieping wordt gezocht.

Omgaan met verschillen bestaat niet alleen uit de ontmoeting met andersdenkenden, andere culturen of andere identiteiten, het is ook de plaats waar je achterstanden voor leren - door aanleg of hinder door de thuissituatie - leert kennen. De school is de gemeenschap in het klein, het is de plaats waar je die ander leert kennen en zo omgangsvormen voor in de maatschappij alvast oefent. Een goede houding en gedrag eigen maken is mooi, want verdraagzaamheid is niet vanzelfsprekend. 

Carla Rhebergen vertelt een sprookje. Deze week hoofdstuk 7: Charmkela betovert de Raad van Licht en Wilfred

Je las onlangs deel 6 van het sprookje dat ik schrijf. Nu, zoals beloofd, een verklaring bij het hoofdstuk over Charmkela aan tafel bij de Raad van Licht en Wilfred

Een blogpost over beauty? Nee, ik ga het niet hebben over het uiterlijk. Deze blogpost gaat over durf, tempo en kracht. Vanuit hun rode drijfveer zijn rode mensen daadkrachtig, ongeduldig en kunnen direct beslissen, vanuit het hier en nu. Rood gedreven mensen hebben respect voor kracht en voor hen is trouw aan de echte maten belangrijk. 

Pagina's