U bent hier

Meldpunt WWZ

We krijgen zoveel reacties binnen over de onwerkbaarheid van de Wet werk en zekerheid en de problemen waar scholen tegenaan lopen, dat we deze verzamelen om ze minister Asscher aan te bieden. Doe mee en geef uw ervaringen door!

Sinds 1 juli 2016 is de Wet werk en zekerheid van kracht voor het onderwijs. Al voor de wet er kwam, werd van alle kanten duidelijk gemaakt dat hij onwerkbaar is voor het basisonderwijs. Toch ging de Kamer akkoord met de invoering ervan. 

Verus heeft zich steeds hard gemaakt voor een uitzondering voor het onderwijs op de WWZ, ook omdat deze leidt tot een ongelijke concurrentiepositie voor het bijzonder onderwijs. Des te belangrijker om dit goed onder de aandacht van minister Asscher te brengen!

Meld uw WWZ-ervaring

Laatste meldingen

  • Intern oplossen lukt soms, gevolg is dat we nu een keer een groep naar huis gestuurd hebben en "zieke" leerkrachten komen werken omdat er geen vervanging is. Slechte zaak die WWZ....

  • Alledrie mijn kinderen hebben al meerdere onderwijsdagen gemist door dit probleem (en dan tel ik de dagen dat hun groepen opgesplitst werden over andere klassen niet eens mee). De kwaliteit (en in elk geval de kwantiteit) van onderwijs kan niet anders dan minder worden hierdoor. Heel jammer!

  • Als de school besluit om de klassen op te splitsen, kies ik ervoor om mijn kind mee naar huis te nemen, als zijnde ziek of met goedkeuring afgemeld.

Laatste nieuws

Contact