U bent hier

Strategisch beleidsplan/schoolplan volgens wereldcafé methodiek

Uw strategisch beleidsplan volgens de wereldcafé methodiek

De afgelopen jaren constateren we dat de tijd voorbij is dat het strategisch beleidsplan in een klein gezelschap tot stand komt. De reden is simpel: door die verouderde werkwijze kwamen beleidsplannen te vaak in de kast om er nooit meer uit te komen. De wereldcafé methode maakt daar korte metten mee.

Dankzij de wereldcafé methode zorgt u ervoor dat mensen van binnen en buiten de schoolorganisatie het beleid omarmen. Door gesprekken raken ze proactief betrokken bij het verleden, heden en de toekomst van uw school. Verus helpt u graag om de dialoog omtrent uw strategisch beleidsplan te begeleiden.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact op met Dimitri van Hekken.

Verfrissende werkwijze met mooie resultaten

Het beleidsplan opstellen aan de hand van de wereldcafé methodiek is een relatief nieuwe werkwijze. Uw mensen worden direct betrokken bij het beleidsplan en dat leidt tot:

  • Verbinding tussen mensen en ideeën
  • Verdieping van bestaande inzichten
  • Zo concreet mogelijke bouwstenen voor het nieuwe plan
  • Meer draagvlak

De wereldcafé methode in het kort

Allereerst helpen we u met het bepalen van de vragen die echt van belang zijn. Op basis daarvan wordt de dialoog opgestart. We brengen de onderwerpen op een overzichtelijke manier ter sprake in een gesprek rond de vragen die echt belangrijk zijn.

Deelnemers zijn vooral interne stakeholders zoals directeuren, teamleden, MR, GMR en bestuursleden. Daarnaast kunt u kiezen om ook externe stakeholders te betrekken bij het gesprek: kinderopvang, zorg & welzijn, voortgezet onderwijs, collega schoolbesturen en eventueel gemeentelijke vertegenwoordigers.

Verfrissende aanpak

Aan tafel werken aan uw strategisch beleidsplan werkt verfrissend. Samen met alle deelnemers werkt u aan het verleden, heden en toekomst van uw schoolorganisatie en aan goed christelijk onderwijs. We ondersteunen u graag bij uw initiatief om het anders te doen. Neem contact op met Dimitri van Hekken voor meer informatie over de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

‘We willen kinderen structureel betrekken bij onze strategische plannen’

Aafke Veer, directeur-bestuurder Comeniusschool in Zeist

"De Verus-adviseurs waren deskundig en heel betrokken."

Kees Terdu, voorzitter college van bestuur van stichting PCBO in Rotterdam

"We hebben in relatief kort tijdsbestek een plan gerealiseerd waarover iedereen zegt: ‘Met deze uitdagingen gaan we aan de slag."

Wilfred de Vries, directeur onderwijs Rehoboth in Urk