Personeelsbeleid

Personeelsbeleid binnen uw school of onderwijsinstelling

Het doel van uw school of onderwijsinstelling is het bieden van kwalitatief hoogwaardig onderwijs. Dat betekent dat u goed personeel nodig heeft. Om sturing te geven aan uw personeel stelt u een personeelsbeleid op waarmee u een aantal jaren vooruit kijkt. Omdat uw instelling aan veranderingen onderhevig is, zult u het personeelsbeleid ook regelmatig moeten herzien of aanpassen. 

Wij helpen scholen en onderwijsinstellingen bij het opzetten of aanpassen van het personeelsbeleid. Wilt u hier ook ondersteuning bij?

Verus is FUWA-gecertificeerd

Functiebeschrijving en –waardering is een van de eerste zaken die aan bod komen bij het personeelsbeleid. Welke functies zijn er bijvoorbeeld? En hoe worden ze gewaardeerd?

Ook het bovenliggende functiebouwwerk en de organisatiestructuur hangen daar sterk mee samen. We hebben FUWA-gecertificeerde mensen in huis die u helpen met alle vragen die u op dat gebied heeft.

De dagelijkse praktijk van personeelsbeleid

Personeelsbeleid betekent onder andere dat u invulling moet geven aan een gesprekkencyclus, loopbaanbeleid, taakbeleid en het onderhouden van personeelsdossiers. Dat is een flinke verantwoordelijkheid waarbij een beetje hulp van een objectieve derde partij nooit weg is. Het inrichten van alle praktische zaken rondom het personeelsbeleid vereist keuzes. Ook hierbij ondersteunen onze adviseurs u graag.

Workshops en trainingen voor personeel en personeelsbeleid

Of het nu gaat om een training voor medewerkers of een specifieke personeelsfunctionaris, we hebben een oplossing voor u. Door middel van maatwerk trainingen of workshops stroomlijnen we uw personeelsbeleid en helpen we uw medewerkers een stap vooruit te maken.

Meer weten?

Heeft u een vraagstuk op het gebied van personeelsbeleid en wilt u daarbij onze hulp? Neem contact met ons op en we gaan snel met elkaar om tafel zitten.