U bent hier

Ondersteuning bij samenwerkingsbestuur

Hulp bij samenwerkingsbestuur

Met name in krimpregio’s zien we dat scholen van verschillende denominatie gaan samenwerken. Hierbij bundelen scholen de krachten om open te kunnen blijven. Dat heeft gevolgen voor het bestuursmodel, doelstellingen en meer. We doen dit soort trajecten vaak samen met onze adviseurs van Onderwijs & Identiteit.

Gaat uw school samenwerken met één of meer scholen met een andere denominatie? Daarbij helpen we u graag. Neem contact op voor meer informatie.

Een nieuwe structuur

De samenwerking begint met een nieuwe structuur en bestuursmodel. We gaan met alle partijen om tafel om tot een optimale structuur te komen voor de nieuwe organisatie. De structuur wordt vastgelegd en ook statuten en reglementen worden gemaakt of aangevuld.

Uitvoerige communicatie

Om de nieuwe structuur te laten werken is communicatie de logische volgende stap. We brengen alle betrokkenen op de hoogte van de ontwikkelingen. Hiervoor gaan we het gesprek aan en brengen alle neuzen dezelfde kant op.

Het sociale aspect van samenwerkingsbestuur

Ook bij samenwerkingsbestuur is de mens het belangrijkste element. De medewerkers moeten immers gaan werken in en volgens een nieuwe structuur. Dat gaat niet altijd vanzelf. Daarom blijven we kijken naar wat er speelt. Ook bemiddelen we actief om te zorgen dat de betrokkenen samen professionaliseren.

Onze principes bij ondersteuning bij samenwerkingsbestuur

Net zoals bij onze andere werkzaamheden gaan we uit van een aantal belangrijke principes waar we als organisatie voor staan:

  • We willen bijdragen aan duurzame veranderingen in schoolorganisaties door passende werkwijzen te vinden bij uw specifieke situatie. 
  • We herkennen zaken die goed gaan en zaken die beter kunnen en proberen die zichtbaar te maken aan u.
  • De juiste rol van ons werk is sterk afhankelijk van de situatie en het moment. We zijn daarom gepassioneerd adviseur, coach en expert.
  • Dankzij oprechte aandacht voor wat mensen bezig houdt dragen we bij aan bevlogen mensen die zelf verantwoordelijkheden willen en durven nemen.