Inspiratiedagen voor directie en schoolteams

Een inspiratiedag rondom identiteit

Wilt u de identiteit van uw school of onderwijsinstelling vormgeven? Verus kan u daarbij helpen. Door middel van inspiratiedagen helpen we u om keuzes te maken in de vormgeving van uw identiteit. We bieden u inspiratie door onze ervaringen bij andere scholen te delen. Maar ook door het gesprek met uw team aan te gaan en iedereen zo nu en dan een spiegel voor te houden.

Ja, ik wil meer informatie over de inspiratiedag

Vorm is in overleg

In principe zijn de inspiratiedagen maatwerk. We kijken naar uw behoefte en bepalen vervolgens samen met u wat de beste vorm voor de inspiratiedag is. In bepaalde gevallen is een dag of dagdeel voldoende, terwijl we soms ook langere trajecten bewandelen met scholen. Ook qua deelnemers is alles mogelijk: de leerkrachten en directeur of bijvoorbeeld alle schooldirecteuren en het bestuur.

Identiteit begint met persoonlijke drijfveren

We geloven dat het vormgeven van identiteit begint met uw persoonlijke drijfveren. Welke drijfveren heeft uw school en welke drijfveren hebben medewerkers? Wat wilt u kinderen meegeven? De antwoorden op die vragen zijn bepalend voor de identiteit van uw school.

De beleidsmatige kant van uw identiteit

Beleidsmatig heeft uw identiteit natuurlijk ook impact en dat bespreken we tijdens een inspiratiedag. Het gaat bijvoorbeeld om praktische zaken waar leerkrachten tegenaan lopen in het onderwijs. Aan de andere kant kan een fusie ook een reden zijn om de identiteit van uw school of onderwijsinstelling uitvoerig te bespreken.

Identiteitsmarketing als basis

Een belangrijk deel van uw identiteit is te laten zien wat u wilt betekenen voor leerlingen. Uit ervaring weten we dat identiteitsmarketing een goede manier is om dat duidelijk te maken. De kern is daarbij het vormen van een merkbelofte. Onze adviseurs kunnen u ondersteunen bij het formuleren van een passende en inspirerende merkbelofte. 

Offerte voor een inspiratiedag

Een inspiratiedag is maatwerk. We maken graag een vrijblijvende offerte voor u. Vraag een offerte of meer informatie aan.