Identiteitsscan

De identiteitsscan voor scholen

Waar staat u voor en waar gaat u voor? In onze identiteitsscan kijken we met een kritische maar objectieve blik naar uw school om te kijken hoe uw identiteit eruit ziet. Onze adviseurs bestuderen documenten en doen indrukken op. Ze praten met leerlingen, hun ouders, leraren en andere medewerkers. Zo maken we een 'foto' van hoe uw school overkomt. We houden u als het ware een spiegel voor.

Weten waar u staat en waar u voor staat

U voelt en beleeft de identiteit van uw school. Maar is die identiteit ook zichtbaar, merkbaar en voelbaar in de ogen van leerlingen, ouders en personeel? Klopt het wat er in uw schoolgids en op uw website staat? Met onze identiteitsscan krijgt u snel, praktisch en betaalbaar een antwoord op deze vragen.

We steken de scan breed in

Tijdens een identiteitsscan kijken we niet alleen naar hoe uw school er levensbeschouwelijk, maatschappelijk of onderwijskundig uitziet. Ook kijken we naar de manier waarop er les wordt gegeven, omgang met ouders en hoe de school leiding geeft. We brengen de complete schoolcultuur in beeld. 

Aanpak in de praktijk

Een van onze adviseurs op het gebied van identiteit legt eerst al uw identiteitsuitingen (schoolgids, website e.d.) onder een vergrootglas. Hierop volgen een aantal gesprekken met schoolleiding, medewerkers, leerlingen of ouders. Dit doen we op 1 dag en aan het einde van deze dag koppelen we de eerste conclusies terug in een interactieve sessie met uw team. Natuurlijk krijgt u de aandachtspunten ook als document.

Ervaringen

We voeren de identiteitsscan regelmatig uit voor christelijke scholen die bij ons aangesloten zijn. We hebben een aantal reacties verzameld:

  • "De aanpak is snel en enthousiast. De aanpak raakt de kern, maar is toch ontspannen." - Johan Tammeling, directeur van CBS De Duif in 't Harde
  • "De scan heeft bijgedragen aan een breed draagvlak om vorm te geven aan de professionele openheid die nodig is om de vraag te beantwoorden hoe we met elkaar een christelijke schoolgemeenschap willen zijn." - René Minderhoud, lid CvB Johannes Fontanus College, Barneveld

Kosten van de identiteitsscan

Voor Verus-leden doen we de identiteitsscan voor € 1.500,- per school of locatie. We adviseren u de scan elke 2 tot 3 jaar uit te voeren. Wilt u meer informatie of een scan laten uitvoeren? Neem dan contact op met Guido de Bruin of Taco Visser.