U bent hier

‘Zorg nu voor wie dan leeft’ – leerlingen laten zich horen over duurzaam leven

Op Prinsjesdag maakt de regering weer plannen bekend die over de toekomst gaan. De toekomst van de leerlingen op onze scholen. Maar wat moet er volgens hen nú gedaan worden voor een duurzame toekomst? Verus roept hen op om met hun klas hun stem te laten horen, onder het motto ‘Zorg nu voor wie dan leeft’ – het thema van de jaarlijkse Prinsjesdagviering.

Op prinsjesdag2019.verus.nl vind je inspiratie- en lesmateriaal, bestemd voor de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Aan de hand daarvan kunnen leerlingen samen een filmpje maken waarin ze volwassenen een boodschap meegeven over een duurzaamheidsvraagstuk dat hen raakt. Daarbij betrekken ze wijsheid uit religieuze en levensbeschouwelijke bronnen die kan inspireren tot een duurzame manier van leven en omgaan met de aarde.

Het materiaal sluit aan bij het thema van de jaarlijkse Prinsjesdagviering in Den Haag, waarbij elk jaar zo’n 450 leerlingen uit primair en voortgezet onderwijs aanwezig zijn, maar kan ook los daarvan gebruikt worden. Verus verzamelt de ingestuurde filmpjes om daarmee, bijvoorbeeld op de Dag van de Duurzaamheid (10 oktober) de stem van kinderen en jongeren te laten horen.

PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs