U bent hier

Zó neemt u het gevoel van werkdruk bij leraren weg

Van de leraren in het primair onderwijs ervaart 84% de werkdruk als (zeer) hoog, van de leraren in het voortgezet onderwijs 78%. “Lesgeven is een zwaar beroep”, reageert P&O-adviseur Kees Jansen op de cijfers die DUO Onderwijsonderzoek deze week bekendmaakte. Maar als werkgever kun je daar wel iets aan doen.

Boosdoeners
Van alle Nederlanders die (betaald) werkzaam zijn, vindt één op de acht de eigen werkdruk niet acceptabel. In het onderwijs – zowel primair als voortgezet onderwijs – geldt dat voor maar liefst vier op de tien leraren. “De niet-lesgevende taken (waaronder correctiewerk en vergaderingen), de beperkte mogelijkheden om het eigen werk te kunnen plannen en vorm te geven en de (fysieke, mentale en emotionele) belasting van het werk zijn de boosdoeners”, constateert DUO.

Gevoelde werkdruk
Jansen noemt de cijfers van DUO erg hoog. “Misschien dat je het effect van zo’n onderzoek zelf zou moeten verdisconteren.” Maar de P&O-adviseur beaamt dat het leraarschap een zwaar beroep is.

“Als leraar word je de hele dag uitgedaagd tot empathie voor de ruim twintig verschillende kinderen in je klas, je moet je voor 110% geven, hebt te maken met ouders die zich als kritische consument opstellen, met steeds meer kinderen met een etiketje die zich ook nadrukkelijk volgens dat etiketje manifesteren en een beroepsgroep die constant in de etalage staat”, somt Jansen op.

“Als je dan ook nog eens in 38 weken wilt doen wat anderen in 45 weken doen, moet je het niet gek vinden wanneer je een hoge werkdruk ervaart”, vult hij aan. “Wanneer de werkzaamheden over meer weken verspreid zouden worden, kan dat een gunstig effect hebben op de gevoelde werkdruk.”

Praten
Dat laatste is mooi, maar op dit moment geen reële oplossing. Wat kan een werkgever in het onderwijs dan wel doen om de werkdruk bij zijn leraren te laten afnemen? Jansen adviseert vooral eerst te praten. “Vraag aan je werknemers waar hun gevoel van werkdruk zit. Wat maakt het voor hem of haar zo zwaar? Is het het vergaderen? Zorg er dan voor dat dat efficiënter gebeurt. Zegt een leerkracht elke avond tot elf uur correctiewerk te doen? Zorg ervoor dat dat, voorzien van een adequate instructie, aan onderwijsassistenten wordt uitbesteed. Als je je school zó inricht dat al het werk in het gebouw zelf wordt afgehandeld, wordt er een lagere werkdruk gevoeld.”

Belastbaarheid
Overigens zijn er ook zaken waar de werkgever geen invloed op heeft. Jansen noemt vier bronnen van werkdruk: allereerst de betrekkingsomvang (het aantal uren dat een leraar werkt) en het takenpakket bij zo’n betrekkingsomvang. Op die twee heeft de werkgever invloed. Problemen hierbinnen kunnen bijvoorbeeld worden opgelost door leraren te vragen hun timemanagement inzichtelijk te maken.

Maar over de gevoelde belasting die het werk met zich meebrengt en de belastbaarheid van mensen, heeft een werkgever niets te zeggen. “Heeft een leraar zorgen thuis, dan neemt zijn belastbaarheid af, daar doe je als werkgever weinig aan.”

Contact
Hebt u vragen of wilt u overleggen over uw p&o-beleid? Dan kunt u contact opnemen met één van onze p&o-adviseurs.

WO | HBO | MBO | PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs