U bent hier

Winst met een duurzaam meerjarenonderhoudsplan

Investeringen in duurzaam onderhoud leveren scholen direct een verlaging van de exploitatiekosten op. In een duurzaam meerjarenonderhoudsplan wordt verband gelegd tussen investeringen en de exploitatielasten. Reserveert u al middelen met een slim en duurzaam meerjarenonderhoudsplan, of wilt u daarover van gedachten wisselen? 

Een ‘gewoon’ meerjarenonderhoudsplan vormt de basis voor de instandhouding van huisvesting. De doordecentralisatie maakt het mogelijk om direct te profiteren van duurzame investeringen. Denk bijvoorbeeld aan maatregelen aan het exterieur zoals kruipruimte-isolatie in combinatie met nieuwe kozijnen met dubbele beglazing.

Exploitatielasten

Het opstellen of updaten van het meerjarenonderhoudsplan is een goed moment om af te wegen of u moet investeren in een duurzaam gebouw. U maakt gebruik van reserveringen die zijn gedaan voor instandhouding en verhoogt deze met een duurzame opwaardering. Tegen geringe meerkosten worden exploitatielasten verlaagd en de kwaliteit verbeterd. 

In een duurzaam meerjarenonderhoudsplan wordt verband gelegd met de exploitatielasten. Een integrale analyse van (investerings-)kosten en (exploitatie-)opbrengsten geeft volledig inzicht om financieel gezonde beslissingen te nemen.

Oude verspilling

In sommige gevallen is het slim om voor duurzame vervanging te kiezen, nog voordat de technische levensduur is bereikt. Oude verwarmingsinstallaties bijvoorbeeld verspillen veel warmte, waardoor een nieuwe installatie veel eerder is terugverdiend. 

Aanmelden voor Slim Onderhoud

Wilt u meer informatie over Slim Onderhoud of uw school of organisatie direct aanmelden? Neem dan contact op met Pascal van Onna 

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs