U bent hier

Whk-beschikking 2021: deadline voor bezwaar op 16 januari

De beschikking premie werkhervattingskas (Whk-beschikking) heb je weer ontvangen van de belastingdienst voor het komende belastingjaar. Uit deze beschikking blijkt welke kosten, zoals de gedifferentieerde premies WGA en de Ziektewet, aan je worden doorbelast als je het arbeidsongeschiktheidsrisico hebt ondergebracht bij het UWV. Het bezwaar tegen deze beschikking moet vóór 16 januari worden ingediend. Verus helpt je een handje door deze beschikking te controleren. 

We zien namelijk nog regelmatig dat dit belangrijke document direct wordt doorgestuurd naar de loonadministratie. Maar het is slim om dit voor de zekerheid te laten checken. Waarom? Uit onderzoek blijkt dat de Whk-beschikking regelmatig fouten bevat.

Gratis screening

Ook dit jaar screenen wij de beschikking. Op basis van de screening kunnen wij je adviseren om de beschikking op juistheid te laten controleren. Tevens kunnen wij voor jou onderzoeken of de verzekering van de WGA- en/of Ziektewet-lasten via het UWV de financieel meest voordelige keuze is voor uw organisatie.

 Wil je meer weten? Neem dan contact op met Carola van der Meeren.

 

PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs