U bent hier

Wetsvoorstel biedt oplossing voor ketenregeling en oproepcontracten

Het wetsvoorstel Arbeidsmarkt in Balans biedt een oplossing voor twee knelpunten die er momenteel bestaan voor scholen in het funderend onderwijs: de ketenbepaling en oproepcontracten. Dat schrijft Verus in reactie op een internetconsultatie over deze WAB.

Flexibele contracten met flexibele looptijd

De WAB breidt de mogelijkheid voor scholen om te voorzien in flexibele contracten uit omdat tijdelijke arbeidsovereenkomsten voor een periode van 36 in plaats van de huidige 24 maanden kunnen worden afgesloten.

Maar omdat in de praktijk van het onderwijs ook de periode van 3 jaar vaak niet voldoet, pleit Verus voor een wijziging in de tekst van het wetsvoorstel. In de verschillende cao’s moeten concrete afspraken gemaakt kunnen worden, toegespitst op de situatie in het eigen onderwijsveld.

Oproepcontracten

Voor wat betreft de oproepcontracten pleit Verus voor een uitzondering voor medewerker in het primair en speciaal onderwijs die op basis van een min-max contract worden ingezet voor vervangingswerkzaamheden. Volgens de wet mogen werknemers namelijk weigeren te verschijnen als zij niet 1 dag van tevoren worden opgeroepen. Maar in de praktijk van het onderwijs krijgen invalkrachten vaak ’s ochtends een belletje dat zij nodig zijn.

Lees hier de reactie van Verus op het wetsvoorstel Arbeidsmarkt in Balans.

PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs